click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Wednesday, April 29, 2009 / -7:00 PM
Yang Datang & Pergi


as time passes on. im still here. stuck in my house. frequently out hanging there and there
but mostly at home. rofl owh c'mon i got no job so where the hell i gotta be aside from my own place? always being depressed by the tense of the upcoming upu results and also the jpj test.
so what that i'm supposed to do at home? u betcha bitch! grab the remote and watch the tv laa!
haha .

well u see, some of the the tv programmes that i watched has already end for the current season. for example Merlin. it was aired on TV3 and i even watched it during the NS in my camp. it was a story about a boy that practice magic in the kingdom where magic was banned called Camelot.



but omg! guess what, the next progamme that will be aired after the last episode of Merlin is gonna Smallville! rofl. well folks , the man of steel is back! the last season it shows Clark in snowy & icy place. so what is that place huh?



some more the series of War And Destiny also finished. a drama from Hong Kong
if im not mistaken told the story of mainland China being ruled by Japanese before it
achieve its independents.



and as we all know, the Ghost latest series, Ghost Season Two has returned! omg it was like one of my favourite Malaysian tv series! It was aired on 8TV and it was explode! with 3 million viewer ranking during Season One yaw!! i am so gonna watch it every single episode!

Photobucket

and now, one hillarious yellow boot fella, it's Phua Chu Kang. Yeah he's back with very Malaysian version of PCK SDN BHD. the best part is, their shooting scene is just like a door step from my house lol! hell yeah their scene is in Bandar Botanic, Klang! hahahaha. From Singapore they come over to Klang. haha.



Still, i love Ugly Betty . muahahaha , Betty is actully cute but her fashion always make it worse.
with her big glasses sure she won't get lost haha. and this season there's more conflict and twist and surely my favourite Amanda isn't as bad as before. i love you! hahaha!

Photobucket

yeahh baby yeahh! now it's time to all the desperado in Wisteria Lane. Its the Desperate Housewives. The latest season told about new story overwhelmed them with the fast forward 5 years ahead. more funny stuff lol.

Photobucket

and as my sad story , my darling Lost is gone. i am so looking forward for its latest season!
"we have to go back!" lord have mercy , i love that words!

Photobucket

and psttt , i heard a gossip that Kekasihku Seru latest season will be back soon! i dunno it's correct or not but i really yearning to see it! i love it damn much. it's like my favourite Malaysian horror tv series lol! the story was so so great and always keep us wonder what will happened next!

Photobucket

» / -12:39 PM
Sembah Derhaka!


al kisah tersebutlah kisah
sebuah negeri bawah angin yang dilanda
ribut politik dan rampasan kuasa
seperti sedia maklum oleh sipahi-sipahi Negara
negeri Pevrak masih tak sudah dilanggar taufan
kemelut politik tiada penghujungnya.
bahkan semua rakyat jelata tahu pada
Pilihan Jalanraya Umum 12 yang lalu
parti Rakyat Berpakat memenangi majoriti lalu
membentuk Dewan negeri diundang. selaras
dengan undang-undang dunia Negara.

sehinggalah 3ekor Kelawar berpaling keluar gua
lalu menyorok dalam Lubang musuh.
seteru memberi peluang Perbarisan Nasional mengambil alih
tampuk pemerintahan Pevrak. si Nazar tidak berpuas hati
lalu pohon perkenan diraja merombak kerajaan Pevrak
sementalaah itu si Embi haram bermaharajaleleh
seluruh parti mula campur tangan dalam isu besar
rampasan kuasa ini sehingga dibawa ke Mahkamah tinggi
untuk mencabar kedudukan embi haram tersebut.
tetapi diraja enggan membubarkan Adush Negeri
sehingggalah parti Rakyat Berpakat termasuk si Nazar
dicop memohon sembah derhaka.

timbul pula kes Kapal Berdesing mahu menyaman diraja Pevrak
mulalah si Kapal Berdesing ditahan dan dikurantin kerana
didakwa mencabar institusi diraja. tetapi diraja Pevrak diam saja.
walhal si Kapal Berdesing seorang peguam yang mahir perundangan
manakala diraja turut mahir perundangan . tetapi diraja diam saja.
kerana mereka tahu. undang-undang negara telah dirombak
pada era Mahakedir yang membolehkan diraja disaman
jikalau melakukan kesalahan.

maka itu diraja perintahkan si Nazar turun jawatan dan Embi haram berkuasa
jadi Nazar turuti saja dan masih mahu perjuangkan pertinya
yang didakwa telah dirampas kuasa secara tidak ikut perlembagaan.
mereka menuntut Pilihan Jalanraya baru diadakan supaya
lebih jelas suara Rakyat mahukan siapa memerintah
bukan sewenang ditentukan oleh Sesiapa begitu sahaja
pernah suatu zaman dahulu diraja Pevrak yang terdahulu
memerintahkan Embi Pevrak zaman ketika itu turun jawatan
bezanya embi Pevrak ketika itu dari Perbarisan Nasional
tetapi Embi itu tidak juga melepaskan jawatan meskipun ditekan diraja
tidak pula Perbarisan Nasional dicop derhaka kepada
institusi diraja ketika itu.
tetapi sekarang si Nazar dari Pakyat Berpakat sudahpun turun
jawatan bahkan dilabel derhaka lagi.


» Tuesday, April 28, 2009 / -8:34 PM
Blow Me A Kiss


ah ah ah ah
kiss kiss kiss
it's like this it's like that
i got dough i got stacks
i can't buy anything that i need
but i gotta have u for free
i ain't neva paid for it in my life
so why the hell would i pay for a wife
i need luv yes i do
but this is wat i need from u
ah ah
dada ku sebak , nafas ku tersekat
blow me a kiss
blow me a kiss
da da da da
blow me a kiss



owh but then , no more kiss
no more blow blow peeps!
there's a global crisis now!
have u ever heard about swine flu? omg
it's already spread to the whole world now from mexico!
some say its H1N1! haha some sort of the mutant virus from H5N1
and surely caused by pigs! freaks creature!
some country in asia has already taken early precaution
as WHO ( world health organization) rises the alert
on this global flu pandemic.
so scary owh!
so many penyakit right now!

aku terkapai kapai.

mengenang masa depan yang jauh di hadapan.

apakah dimensi itu dapat aku bertahan.

entahkan terjatuh di padang mendatar.

entahkan tersangkut di hujung gunung.

entahkan hanyut di dasar laut.



» Saturday, April 25, 2009 / -3:09 AM
Insomnia.

subhanallah. nampaknyew akuw telah terkena sumpahan insomnia.awrghhh. ia sangat mengguris sanubari sedalam kalbu. ia sebenarnyew bermula semenjak akuw balik plkn. saje suke suke na tidur lambat online lamew-lamew cos law kat plkn pukul 11 automatik terlena, haha. tp mule-mule mmg saje-saje hingga lawh dah sebulan sampai sekarang automatik malam ta ngantok. ia sangat menakutkan ouh! akuw bimbang ia bakal memberi kesan yang buruk terhadap status kesihatanku , cewah.



i just want to sleep , please!

saje saje surf pasal insomnia kat internet, insomnia adalah sleeping disorder. ia adalah simptom dimana penghidapnyew sukar untuk melelapkan mata untuk melebihi beberapa minit sebelum membuka semula matanya. gerun akuw! Insomnia biasanya diakibatkan oleh ketakutan, tekanan, kebimbangan, ubat, kafeina, kemurungan atau kekadangnya tanpa sebarang sebab yang ketara. ohh gitu. macam betul jewp? haha antara sebab lain adalah mental disorders, dan unsatisfactory sex life , pulekk? hahaha!


yang , camnew niwp? i dah bosan hidup mcm niwp

terdapat beberapa cara mengawal insomnia, antaranyew dengan mengambil medication seperti pil tidur. adew gax yang bwat hypnotic medication , haha tade keje! dan juga membuat therapy. omg mcm seyes jewp. hahaha mereka akan didedahkan mengenai stimulus control, sleep-restriction therapy dan blablabla. hahaha


katil paling enak sekalipun tidak menjanjikan pergi nyew insomnia


terdapat empat pattern insomnia. yang pertama adalah kesusahan na memulakan aktiviti tidur , seperti berjam berguling-guling atas katil tp ta tidur-tidur, mcm akuw jew haha. kedua insomnia yang sukar hendak tidur semula setelah terjaga dari tidur. ketiga, insomnia yang tidur tidak nyenyak yang sering terjaga dan sukar maintain tidur. terakhir insomnia yang bangun pagi nyew terlalu awal. haha.

pukul berape agaknyew baru akuw na tidur?

kajian menunjukkan hampir setengah orang dewasa dalam planet ini mengalami insomni, sama ada kritikal ataupun tidak. insomnia juga 1.4 times more common in woman berbanding men. dan orang yang berumur 55 tahun keatas paling ramai mengalami insomnia. hahaha, tapi kenapa akuw??


"telah berbagai method aku gunakan, termasuklah kira kambing biri-biri
melintas atas pagar daripada seekor sampai beribu-ribu.
sama juga seperti saat entry ini dipost , suda pukul 3.50 pagi akuw
belum tidur lagi."
ia sungguh dahsyat!

» Friday, April 24, 2009 / -8:29 PM
Award Tornado


Anugerah

















Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket



thnx to all blogger yang banyak bagi award , tp sayew
amat jarang ambil. haha =D sowi
bnyk-bnyk yew . masa amat mencemburui saye. haha
then kepade mereke-mereke yang juga rajin
tag kan sayew. sowi jugak coz sayew
jarang-jarang bwat.
but still, lets keep in touch owke XD
love, aqmalbaik


» Thursday, April 23, 2009 / -5:18 PM
Best Reader Award!

Photobucket

Ta-Dah! special to all my followers & blog readers (: more special if youalways open my blog & read my contents . haha so anyone wanna take it just take it. this award is open to all my followers & readers as mention above =D but please leave a comment to let me know whenever u take this award yah. really appreciate it .lebiu all! hahaha XD

» / -10:49 AM
Panic At The Car Park!

Hahaha, niw mukan na tiru Panic At The Disco yew. In fact scene in happened the same day y Double Scary Day ouh , after g Disco Blues tuw. haha. Owke during that day after Fufu & Qila balik, akuw merayap sorang-sorang . after bought a shirt there, i made a call to my house to send someone to pick me up. sadly they also wanna go to jj so i've to wait few more hours cos they sampai after maghrib. then akuw duduk kat taman tuw before g surau sembahyang. still adew mase g popular book store, bace buku secare percume. then smbhyang maghrib plakk.
Then, akuw teringat law naik tingkat 4 car park boley amek gambar cos pemandangan kat citu cantek sangat. haha. mcm kat Los Angeles weh law malam. lampu-lampu banyak then kawasan rate jewp. malangnyew tingkat 4 tuw tade kerete langsung. sebab tingkat tuw still ditutup kerane management na penuhkan dulu parking yang bawah-bawah baru open parking yang atas-atas. so akuw sorang-sorang jewp lawh, parking diew bapak luas weh mcm dekat gudang. satu tingkat yang glew besar tuw kosong so keterujaan menguasai seketika. haha

akuw pegi lawh side tepi cos na amek gambar. baru snap satu pic tibe-tibe.. terasa seperti gelap! then akuw menoleh, omg! gelap gilew gilew gilew! ko bayangkan parking yang bapak luas td tuw, jadi gelap gelite drpd terang-benderang tadi! akuw langsung ta nampak apew. even eskulater yang akuw naik tadi pon i've no idea where it is! completely blank, pejam mate & bukak mate same jewp. panik menguasai seketika pabila aku jalan meraba-raba. apakah, Chaba datang? dadaku berombak kencang dalam pekat gelita. haha

luckly setiap lift or eskulater adew mesin bayar parking ticket. setiap mesin tuw adew lampu kaler biru , so akuw berlari kearah lampu itu & akhirnyew sampai kat eskulater. lantas aku segera turun. fyi tyme akuw merabe-rabe kat atas sorang-sorang td akuw ternampak kelibat mcm orang berjalan kat belakang akuw! tuw yang adrenelin bergoncang tuw. apew orang tuw bwat gelap-gelap then lalu belakang akuw plakk tuw? apakah, Chaba? hahaha. tak mugkin. pak guard mayb. hahaha


niw lawh pemandangan nyew but blurr coz , Chaba?
 
tengok tingkat atas sekali tuw, gelap kan? haha

» Wednesday, April 22, 2009 / -7:39 PM
Daily Dose.

Maaf udah agak kelewatan post Daily Dose haha. semenjak kala ini aku agak sibuk. kesana kemari , sering berkejar-kejaran. kesuntukan masa sudah menjadi perkara biasa. kadang-kala aku terpaku merintih nasib sedemikian rupa. syahdu sungguh . perlumbaan sebahagian dari hidup saya, sakit kepala mengganggu pretasi saya. sebab itu saya mengamalkan panadol activ5 , ia membantu melegakan kesakitan. hahaha.

semalam iaitu 21 april saya start driving class saya. sepatutnyew sampai office diew pukul 2. tp lewat haha, my dad nk sembahyang zohor dulu. keluarga beriman hahaha. diew call tanyew "aqmal today u skip kew?" " ohh no, otw skrang"  then sampai2 instructor saya sedang membelakangkan saya. peluh membasahi pipi, pabila diew menolah. ahhh lege. muke diew ta garang haha! tyme keluar office diew, my dad pown keluar kerete tetibe salam-salam plakk ngan instructor saya. ahaks, member lame rupenyew. bolehh pulakk??!!

pastu diew bawak saya smpai Bandar Botanic. sampai depan apartmen Casuarina , diew suro saya turun. pastu suruh saya drive. bapak! diew ta terase na ajar basic dulu kew, first class dah suruh drive atas jalan betol! mayb because my dad dh cakap kat diew y saya dah boley drive kot. haha saya boleh rasakan adrenalin melalui saluran darah saya hahaha! lalu area Botanic paling best melintas depan Police Station Botanic , dah tuw terdapat sepasukan polis melepak kat depan tuw. cemas pulekk haha. then naik flyover g Ambang Botanic! , terlihat Aeon Bukit Tinggi sebelah sana . pastu masuk Bukit Tinggi! omg! jalan gilew gilew sibuk suruh aku drive sendiri, dalam hati, gilew orang tue niwh.hahaha

Pastu smpai circuit diew kat area perindustrian Pandamaran , practice lawh kat citu berjam-jam. then nak balik. diew suruh aku drive sendiri agy! mampos. dah kluar area tuw nak masuk jalan yang bapak busy dengan lori kontena melambak. tp saya cekalkan hati lalu depan satu college swasta tuw then sampai rumah. fuhh lega!

Then today's story pukul 2 agy tp kali niw diew amek kat rumah. haha terus bawak g Kapar kat PMKK after amek sorang lg gurl niw. saya test dulu , diew suruh saya drive keluar pusat PMKK tuw masuk jalan besar balik. ayoyo! then saya drive kat actual route tyme test jpj nanti. banyak nyew simpang! awrgh! then practice lg kat bukit, parking & 3 penjuru. paling best kat bukit , boleyy saya bermain gelongsor di situ. hahaha , then boleyy plakk jumpe classmate lame saya iaitu cupyanka kat citu. hahaha

Cerite malam niwp, enta laaa. 8.30 adew citer PCK SDN BHD haha, then dinner niwp my mom bwat spaghetti ! haha sorry lawh yew post niw panjang skewt. dah lamew ta post kat blog saya niw. siape bace smpai habis saya kasi 10 bintang! hahaha . ohh baru perasan, apasal saya menggunakan perkataan 'saya' ? hahaha sopan skewt plakk


» / -10:56 AM
Northport.

Northport (Malaysia) Bhd, Malaysia’s largest multipurpose port operator has been nominated for The BrandLaureate – SMEs Chapter Awards 2008, “The Top Ten Most Preferred Brand”. Northport is Malaysia's largest operator of multi-purpose ports, handling 60%
of the nation's trade. It is also Malaysia's pioneer port, bringing along with it
103 years of rich heritage in port dynamics. Located in Port Klang, Selangor
it is the Malaysia's World Port.
Port Klang complies with three major ports.
With Northport, Westport and Southpoint.
And together , Port Klang is one of the world's biggest.
Standing in the top 20 world's most busiest container port by TEUs
ahead of Tanjung Pelepas, New York, Tokyo, Jeddah, Barcelona,
Vancouver and Melbourne ports.







» Monday, April 20, 2009 / -11:43 PM
The Ceritera 5KA1 '08

Assalamualaikum ya habibi ya anta ya unta ya maulana . sebermula diceriterakan oleh yang empunya ceritera ini. Dikhabarkan seorang yang amat baik molek perbuatan halus tingkah laku dan HOT sertai digila-gilakan sampai meleleh air liur. akulah aqmalbaik sebaik namaku. Tersergamnya indah astana idaman diberi nama lima ceso. mengapa lima, kerna segala penghuni astana ini sudah melewati 17 tahun .Alkisah diriwayatkan kerajaan ini paling mahsyur berbanding kerajaan sekelilingnya termasuk di lembah terpencil iaitu mes , ees mahupun pedd. tidak dilupai juga kerajaan-kerajaan voke yang jauh ketinggalan dari segi populariti berbanding kerajaan lima ceso terhebat itu.

Kata sahibul hikayat , adalah dikatakan kerajaan gergasi ini dibawah pemerintahan dua orang permaisuri agung. permaisuri pertama adalah Maharani HEE Li Poo yang cukup terkenal sebagai Beauty Queen. kehebatannya dalam ilmu theory berkaitan kejuruteraan bina-bina sungguh mengagumkan, ditambah dengan ketegasan dan sikapnya yang pandai bergaya sungguh menyebabkan rata-rata primadona dari jawa tengah tergamam.adapun permaisuri kedua pula adalah Maharani HASNAH Al Sheikh seorang yang tulus-mulus penuh intisari nasihat dan pedoman hidup. al maklum , beliau adalah tokoh ustazah terkenal sehebat Ibnu Sina dan sesiapa sahaja yang berkaitan dalam sejarah islam. Dalam riwayat ini , dibisikkan lagi Datuk Seri NONOT Seri Melaman adalah kepala dalam kerajaan serta dibantu oleh Penolong kepala iaitu Datin Seri LEYLEI Melaileh. Mereka mengawal ketenteraman kerajaan dengan penuh dedikasi, meskipun merekalah yang kadang-kala lebih over berbanding
rakyat-rakyat jelata sekalian.

Dikhabarkan lagi terdapat laksamana pendekar berpesalinan biru sutera yang diimport jauh dari amerika latin. selain aqmalbaik , ada lagi 3 laksamana kental lelaki dan 4 laksamana yang kurang sedikit kental perempuan . mereka adalah Puan Seri CUPYANKA , Puan Seri CHOT
Puan Seri VAM dan Puan Seri RARA. Adapun Puan Seri Cupyanka amat petah bergurau senda menjadikan dia paling kecoh dikalangan kumpulan terbabit disamping gemar berdandan
bagi mencuri perhatian pengawal-pengawal astana yang setia. Manakala Puan Seri Chot turut
menyandang jawatan bendahara kewangan kerajaan yang menjaga segala harta , dana , aset dan saham kerajaan. Adapun Puan Seri Vam amatlah menakutkan , terkenal sebagai vampire puan seri ini boleh menerkam siapa-siapa pun jikalau mangsanya lalai walau sesaat, manakala Puan Seri RARA didatangkan khas dari laut menuntut disini dengan harapan dapat memajukan bangsanya iaitu bangsa Penyu yang sungguh comel di lautan yang luas.

Hang ISHAK pula seorang yang berjawatan tinggi iaitu penolong kepala laksamana pendekar berpesalinan biru dizaman ini, agak kerana gemar bertelingkah hang ini telah dicop sebagai ketua delegasi pembangkang tersohor astana . adapun Hang PALEK seorang makhluk sungai asalnya dari kerajaan Seri Bedengung di Sungai Tidak Terlalu Besar amat gemar bergelak tidak senonoh dan bersuka-ria bersama Hang FAIZ yang acap kali ada sahaja cerita menarik di Asrama Asmara , tempat tinggal sementaranya selagi menuntut di kerajaan ini. adapun hang ini juga malu-malu kucing tetapi tetap berjaya menambat hati seorang dayang dari kerajaan seberang.

Adapun dibisikkan lagi terdapat Puteri NOLA yang asyik bercinta dengan pahlawan musuh kerajaan ini iaitu kerajaan ees meskipun cinta mereka terlarang . Che'Puan CHANDRAMUKHI pula amatlah dahsyat apabila bergelak kerna gelaknya ganas menggegarkan seluruh astana walaupun perkara yang digelakkan tidaklah begitu lucu . hatta itu , che puan ini telah diangkat menjadi nujum peramal aktiviti paranormal yang berlaku sekitar astana .Tun AMY pula sungguhlah pemalu orangnya bersopan santun dan tidak gemar berpelakuaan buruk . lain pula hikayat Dang LLEGA yang adapun pandai memasak walaupun adalah jaguh rempit wanita zaman ini , gemar mengganggu ketenteraman penghuni astana yang lain. Tidak kurang
gagahnya Dewi SUZIE yang bermacam-macam kerenah dengan pelbagai ilmu pelik yang dituntut semasa bertapa di gurun sahara sepurnama lalu. sekepala pula dengan dewi DINA yang amatlah pakar berdangdut sehingga berjaya membuka kelab dangdut sendiri di Afrika Selatan, sanggup melakukan apa sahaja bagi memastikan kariernya tidak akan tergugat .

Hatta diriwayatkan lagi Datin ASEH yang pintar tetapi sungguh ganas , bebas dan melampaui batas. kehadirannya penuh gemilang-gemilang setelah dibuang negeri oleh kerajaan di gembekk suatu ketika dahulu. Syahadan kemudian, Che'Puan AKID banyak berceloteh dan bersenda gurau bersama Puan Seri SASUMI yang akan ketawa mengekek-ngekek, ada sahaja perkara yang dibisikkan sehingga meruntun hati pedagang-pedagang yang bertandang ke negeri ini . adapun Puan Seri memang terkenal dengan kekecohannya tetapi jika digaulkan lagi bersama Datin CIKEPOT , makanya segala impian untuk memastikan kedamaian astana akan punah . Lain pula Che' Puan NABILAH yang senyap , ikhlas dan kurang bercakap manakala Puteri FAZA gemar menyanyi seperti bintang RTM , walaupun sering dicerca, namun semangatnya untuk terus menyanyi semakin membara khas untuk sipahi-sipahi di astana . Kata sahibul hikayat lagi Puteri KIERA adalah orang kuat Syarikat Jualan Langsung Koperasi
yang acap kali masuk kelas lambat kerna sibuk dengan bisnesnya itu. Tun Seri ERIN pula kecil molek orangnya tetapi banyak sungguh ceritanya, ditambah lagi dengan Datin SAO yang suara maha lantang sememangnya tiada tolok bandingan kaya-raya dengan gosip dan cerita sensasi terbaharu.

Diceriterakan lagi Datuk APIZ yang perangainya sentiasa bersahaja dan penuh lawak bermutu sehingga berjaya menggondol beberapa anugerah penghibur astana terbaik, kepantasannya dalam meneroka bidang ini sering digeruni pesaing-pesaingnya.Hatta itu menjadikan Tun MADJE sentiasa bermanja dan bergurau setiap masa dengannya.Tun seri BEGAU tidak kurang hebatnya, ada sahaja gelagat tersendiri.Dibisikkan lagi Tun Seri ini sering menjadi buruan paparazzi kerana kehebatan luar biasanya menarik perhatian menjadikan seluruh astana sungguh gamat .

Maka dihikayatkan lagi, Puan Seri MADHIE sungguhlah pandai merepek dan berlawak merapu dikelilingi teman-teman sepermainannya, kebrutallannya gah mengalahkan The Rock sehingggakan diangkat menjadi permaisuri brutal dalam astana. Adapun Che'Puan NORBIE seorang yang berjiwa bunga-bunga dan gemar membaca novel cintan, adapun che'puan ini dikatakan sering menyonglap novel di perpustakaan besar astana dan menelaah sepuas-puasnya sebelum dipulangkan semula. Temenggung ZUL pula menjalankan hubungan diplomatik bersama Hang AMIR. Mereka sering kali dilihat bergelak bersama dan menjadi tonggak utama kumpulan penyebar cerita-cerita rakyat . Sahibul pula Tun SYAFIQ yang sungguh berhati batu cincin dan juga brutal .kegagahan tun ini juga telah mengusik perhatian dan setia diapit oleh penari-penari kebudayaan astana. Dibisikkan lagi Tuan Besar ZACK yang sangat terkenal seluruh astana . adapun tuan besar teramatlah pendiam dan kewibawaannya dalam memimpin jemaah tidur dalam astana sangat dikagumi. Inikan pula Datuk TENG satu lagi nama besar dalam industri bina bom amatlah digeruni kerana kepakarannya dalam mencipta huru-hara adapun datuk kurang bersosial dengan semua penghuni astana .

Sedemikian itu segala masam manis ceritera segala isi astana kerajaan lima ceso. setiap anggota tiada kira siapa ada keunikan tersendiri, segala kerosakan dan kejahilan dalam ceritera ini harap di maafin. tiadapun niat disebalik wajah plastik untuk menjatuhkan mana-mana sesiapa. sesungguhnya terlalu baik dan enak semua penghuni astana ini. sungguh beruntung kerna kita dapat hidup aman walaupun kekadang ada ketidaksehaluan. samalah seperti lagikan lidah tergigit inikan pula manusia. semoga semua baik-baik sahaja dan berjaya mengejar impian dalam dunia serba luas ini.amin.

» / -6:52 PM
Loser License!

yeay yeah. ahaha. akhirnya...! kini pasti...! ku merasai...! ewah. haha akhirnya akuw berjaya memperolehi lesen L ! Ia merangkumi kelas B , C dan D ! Mesti korang cakap.. ewh asal lambat sangat budak niw amek lesen? wehhh! law aku tade g PLKN , tentunya akuw dh dapat P lamew dah! tapi tapew lawh, demi mempertahankan negara dan memperkukuhkan benteng negare. hahaha =p sbenarnya dh lamew akuw balik dr PLKN , balik2 trus check in cewah mcm hotel plakk. i mean terus sign up name na amek license. tetapi! iya adew tetapi. aku terkandas 3 minggu kerana lesen L akuw niwp teramat lmbat keluar! mengong tol, smpai 3 minggu bru lesen L keluar. setelah aku serang pejabat pusat memandu akuw tuw, baru diew cakap lesen L dah keluar pastu diew cakap adew call ary tuw na inform. pales hutaks ko! pekejadah diew call? aku y call diew sebanyak 2 kali! pandai2 cakap diew adew call ary tuw.

Okeyy cerita hari ini yew. setelah amek lesen kat pejabat diew, my dad terus bawak akuw test drive kat padang kompleks pandamaran. actully dh bnyk kali akuw test drive ngan my dad kat citu , sampai dh naik muak. haha. tmpat tuw sgt eksklusif & acap kali kelihatan kereta2 memandu lain yang turut bertandang test drive di situ. hahaha XD tp hari niw special! cos first time ever, aku bawak kerete auto! pertama kali sejak 18 tahun aku idup kali planet niw. hahaha, pastu balik rumah rest jap. g tmpt tuw balik but this time bawak kerete manual my mom punye plakk. td my dad punyew. haha && lagi satu rekod hari niw, aku berjaya memecahkan speed limit aku iaitu memandu over 50km/j kat padang tuw! haha, mcm batak weh. baru dpt lesen L. orang cakap lesen L adalah lesen loser. hahahaah XD


» Sunday, April 19, 2009 / -12:31 PM
Happy Birthday Eda!



Photobucket

ROFL. On April 17 is my sistah's birthday =D and i forgot to post about it here haha.
So happy belated birthday to her! hahaha. there's no birthday party for her,
just few hundreds ringgit present she got. well she said her ELLE watch
is already looks old and because it's her birthday ,
she have a pretty strong reason right? lol anyway you're 15 now
and may u achieve great results in PMR , be happy always and have a great life!




» Saturday, April 18, 2009 / -1:31 PM
Got The Blues!


Kami di Disko Blues . hahaha

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



Photobucket


Photobucket

Photobucket

Wooohuu! hari ini sangat best.
Ta penah agy aku tgk sampai two horror movie dalam satu hari
haha, so Halika & Fufu bertuah kerana menjadi
pendamping akuw dat day. hahaha & sebab ituw gaks lawh
hari tersebut dinamakan Double Scary Day hahaha
Cerita pertama Jangan Tegur sungguh bnyk scene suspen & akuw
yang agak bising selalu teke.. "haaa lepas niw"... "haaa lepass tuwww"...
hahaha sehingga fufu bnyk kali cakap... "ko biaaa betollll"
tambah plak adew pompuan yang satu row ngan kitorang bnyk mencarut.
hahaha so kitorang bnyk gelak jew lawh even tengok cerita hantu.
wayang that time pown ta ramai sgt orang , mmg skewt glew2
Pastu movie kedua Coming Soon. Citew niw lagi best!
sgt bnyk scene yang mendebarkan! haha keluh kesah meresap
jauh dalam tubuh ku. pastu tengah thrill tengok , tibe2 skrin blank!
cerite tuw dah laa pasal hantu Chaba kat panggung wayang,
then panggung wayang kitorang plakk bertukar menjadi... misterii.
kami kesejukan , tertekan, konpius dan kebinggungan .
apakah? Chaba datang? suasana bertukar menjadi gamat. dengan
keadaan panggung yang sangat sedikit orang tengok.
aku berteriak "Chaba!!" lantas orang gelak and masing-masing berkata
"jangan keluar" adew yang menjerit dan lain-lain.
adew juga yang berlakon seolah-olah Chaba benar-benar datang. mangkok betol
adew yang memusingkan kepala melihat sekeliling seolah-olah Chaba sedang
memerhati dari atas seperti dalam movie itu. hahaah
Konklusinyew hari tersebut
Sangat Penuh Dengan Rasa Sensasi!
hahaha

» / -12:02 PM
Double Scary Day

HAHA , pade 16 april 2009 iaitu hari khamis yang lalu sekali lagi akuw
telah keluar dengan Qila & Feefa
tetapi pergi dekat jewp , kat aeon bukit tinggi
just na tengok movie, makan & jalan-jalan
mereka telah sampai dahulu dengan menaiki kenderaan rasmi
mereka iaitu limo klang-banting haha. even akuw lg dekat tp sampai
lambat skewt disebabkan kelewatan PA akuw mengaturkan
aktiviti akuw pada hari tersebut. mwahahah. sesampai aku berlegar-legar
lawh sehingga keletihan dan akhirnya duduk kat air pancut kat dlm taman.
tiba-tiba terlihat dua kelibat yang seperti penah ku lihat
tersenggih-senggih dan menutup-nutup muka
haha. sah! itulah budaknya XD

then terus lunch kat pastamania
berjumpa dengan waiter yang salah bagi order untuk kitowang .
spaghetti & fettucine dh terbalik. pastu tengok movie Jangan Tegur
haha. bapak sikit giless orang. boley tahan laa citew diew
ta seram sangat just banyak scene terkejut jewp
haha. plus kat sebelah kitorang adew satu pompuan asyik mencarut
jewp law dew terkejut. kitorang asyik gelak jew laa hahaha
dah habis citer tuw rest jap. disebabkan akuw baik hati akuw belanje
big apple , lepak lepak jap pastu sambung cerite hantu seterusnyew!

Ceritanya adalah Coming Soon! best gleww citer niwp haha! bnyk gak scene
seram, ganas, terkejut and kejam. haha filem 18 & above laa katekan
tp yang paling best.... tengah part seram tibe-tibe skrin tuw terpadam.
cerite tuw hang sekejap! dh laa orang yg tengok lagi sikit dr cerite Jangan Tegur tadi!
Pastu cerite tuw plakk pasal kat satu panggung wayang tuw adew hantu..
yang bernama Chaba!!
then tibe-tibe panggung wayang kami yang tidak berapa nak ramai orang
diselubungi kegelapan & skrin yang blank ! apakah...Chaba?
hahaha.. akhirnya setelah seberapa lama...
keadaan kembali pulih & cerita itu sgt sgt best =p


Sampai penyek donut tuw ko tonyoh! haha

Qilaa twu laa lapar , asal comot benor ko?

Sajew na tunjuk gigi =D

donut. donut.
=D
:)
Gambar dalam gambar, anda nampak?

Feefa sbnrnyew na ckp.. lihatlah gelang ku! titanium niw!

apasal aqmal tuw?


*gambar-gambar boleh di-klik untuk tumbesaran yang lebeh ;)


» Wednesday, April 15, 2009 / -5:33 PM
Next animated.

Yeah. sekali lagi aqmalbaik berjaya menempa sejarah apabila berjaya membuat
animated picture. muahahaha. walaupun dah banyak kali
akuw buat and banyak kali juga berjaya tapi apabila berjaya lagi dan lagi
IA PENUH DENGAN RASA SENSASI!
yeah , i love that word!
sekali lagi yea..
ia penuh dengan rasa sensasi!
awrghhhh i really love it.lagi yea
ia penuh dengan rasa sensasi!!
ahahahaaha. ayat itu sgt sesuai.
jangan dicuri yea ! =p
berbalik kepada point asal sebelum terbabas
iya datuk datin sekalian, animated picture
kali ini simple ja. but ingat
simplicity is the new fabulousity XD


Photobucket

IA PENUH DENGAN RASA SENSASI!

muahahahhahahaahaha!!!


▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐