click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Monday, September 28, 2009 / -9:21 PM
Sick



God, i feel much better now. Yesterday i'm not feeling very well, kinda sick . Probably a cold fever. I think this year is the worst year lah, i've fall sick 2-3 times already . Compare to all the previous years, im sick for about one times only for one whole year! Yeah, im kind of person that really hard to fall sick, maybe my antibody is so tough or maybe because it's my genetic. haha. Okey talk to you later.


» Sunday, September 27, 2009 / -9:26 PM
Raya Pertama


SEKITAR HARI RAYA






All pic was taken during the first day of Eid Ul Fith 2009
Malu laa i nak tunjuk pic-pic ni. muahaha
Featuring me kissing the hands of my grandparents
( cucu kesayangan, haha )
photo of my sister and i, my aunties, my cousins, kuih raya
and dearest cat that kentot at me.


» Friday, September 25, 2009 / -11:27 PM
Raya 2009

RAYA 2009

Image Hosting by imagefra.me

RAYA PERTAMA

Aku bangun tak berape nak awal, lepas mandi get dressed pastu terus ke masjid. Jalan kaki jewp ke masjid dengan pacik aku. Buat pertama kali ada ruang kosong dlm masjid so aku terus duduk. Datang awal kot selalunya tiap-tiap tahun mesti kene tunggu sebab masjid penuh sangat. Aku sembahyang sunat aidilfitri dengan penuh istiqamah dan ikhlas, hehe. Balik masjid aku lumbe dengan pakcik aku plakk.

Tunggu semua dah siap mulalah sesi kemuncak iaitu salam-salaman. Tahun ni aku maintain , tanpa lelehan air mata haha. Pastu serbu dapur lah melantak bagai nak rak, dah sebulan tak makan. Sambil-sambil tu collect dwit raya, sape yang lupe nak bagi tu aku tuntut! punyalah tak malu.

Seterusnya beraya ke rumah jiran-jiran rumah nenek aku. Pelik-pelik rumah diorang dah laa tak bagi aku duit raya, hampa perasaan aku. Petang tu mendung, agak pelik lagi musykil pada pemerhatian aku setiap raya pertama cuaca pada sebelah petang mesti mendung atau pun hujan, aman saja. So semua terbongkang laa, letih sangat smpai tertidur. Malam just duduk duduk makan makan dan makan.


RAYA KEDUA

Pagi tu my dad pun sampai ke rumah nenek saya, kasihan my dad kena kerja pada raya pertama, susah jadi pegawai korporat mcm ayah saya ni, haha. Lepas makan makan kami bertolak dari gombak ke johor. highway sesak masyaallah, raya kedua pun masih sesak. Kereta singapore pun berlambak, kasi menyemak saja. Petang kot sampai kampung, dengan berhenti berhenti kat r&r nak kencing lagi. Owh ade satu r&r tu kan kitorang nak masuk toilet tapi toilet penuh! so orang beratur panjang nak masuk toilet, macam kelakar.

Malam tu aku dengan cazen aku berborak laa, jumpe setahun sekali ape lagi nak dibwat kan. Pastu tengok citer congkak, bapak best tp cerite aku dh tengok kat wayang dulu, dan best yang aku maksudkan adalah suasana tyme tu. Kitorang kasi gelap satu rumah duduk ramai-ramai depan tv pastu menjerit-jerit bile babak suspen. Memang i likeee, haha. Yang pompuan lagi tak bley blaa dah macam histeria padahal citer mcm bodoh je. haha. kazen-kazen aku yang dah kawen ke atau yang study lagi sumew same je, kasi gegar satu rumah.


RAYA KETIGA

Menziarah rumah jiran-jiran kampung aku. Rasa mcm sekejap sangat masa berlalu, tahun lepas dah datang raya pastu tetiba dah raya lagi sekali. ishishish. Pastu macam biasa, aku langsung tak dapat duit raya! dambaan berpeluh betul lah! Petang tu gerak ke batu pahat plakk iaitu rumak pacik aku. Makan makan makan pastu balik. letih beraya dari pagi sampai ke malam.


RAYA KEEMPAT

Pagi tu dah siap-siap sebab kitorang dah nak gerak ke pahang plakk. Lepas salam-salam, family aku, family ucu, family pak lang, family andak, family pak uda berangkat ke pahang iaitu rumah pak ngah aku. kitorang tido sana satu malam. Berjalanan jauh yang amat, nak termuntah aku. Bontot semua dah sakit-sakit.
Petang tu best, kitorang pergi kebun pak ngah aku. Kitorang jadi keluarga penternak! haha kat sane ade taik lembu sebab ade bela banyak lembu dan ayam.


RAYA KELIMA

Lepas menikmati sarapan kami bertolak ke KL. Feel raya dah nak abis dah. Otw tu singgah laa rumah sedara aku yang bersepah-sepah kat Malaysia ni. Sempat ke rumah Pak Ngah aku kat seremban, lepas lunch ke rumah kazen aku plakk. Akhir sekali ke rumah Pak Anjang dekat sepang. Malam tu baru sampai rumah. Puas aku beraya , seminggu kot takde kat rumah. Dan akhirnya aku berada di rumah sekarang, home sweet home. Tapi sebenarnya banyak lagi rumah sedara tak pegi lagi, later-later ok raya sebulan kot.


seronok beraya! nak komen tekan sini

» / -6:25 PM
eid's eve



Assalamualaikum, entri ni adalah sambungan untuk entri aku yang lepas. haha boleh plakk sambung-sambung ye. Tade na citer banyak, still nak citer pasal Eid's Eve, semasa aku dekat rumah nenek aku dekat Gombak tu, yakni pada malam raya aku tak pegi masjid join takbir taw. Instead of that just lepak di rumah, pemalas nak mampus aku ni ape nak jadi tak tahu lah. Malam nak raya tu lepas dah kompem esok raya melalui berita jam 8 malam aku terus send sms raya. Banyak gila siyal! seratus lebih message raya aku send. gila bapak ean. Tu laa susah jadi orang macam aku ni, banyak sangat kawan. Haha poyo gila. Tapi memang gila doh, seratus lebih, aku send kat member sekolah lame aku laa, member sekolah baru aku laa, member plkn aku laa dan member coursemates aku sekarang ni. Bila dipikir balik, agak membajir tapi takpe lah raya setahun sekali jewp btw aku dapat 50 mesej free. haha.

Pagi tadi pun aku baca paper, sebuah syarikat telekomukikasi di Malaysia melaporkan sebanyak 160 juta mesej dihantar pada malam raya. Aku terkujat dan terkesuma, memang gila bapak. Bayangkan 160 juta sms telah dihantar oleh rakyat Malaysia hanya pada satu malam iaitu pada malam raya. Itu baru satu syarikat telekomunikasi, kalau gabung semua agaknya setengah billion sms kot hantar oleh rakyat Malaysia pada malam raya tersebut, kaya-kaya betol orang Malaysia ni ye.


seronok beraya! nak komen tekan sini

» Monday, September 21, 2009 / -12:18 PM
Eid's Eve!

Assalamualaikum ! Babe, banyak sgt cerita nak cerita dohh. Skrang aku kat rumah nenek aku lagi. Fyi, tahun niw aku beraya dekat rumah nenek aku yang terletak di Gombak, Selangor. Kampung yang tak berapa nak kampung sangat sebab dekat sgt dengan KL, haha. Raya kedua baru aku balik kampung Muar , Johor. Cerita pasal raya nnti lain hari aku post. Skrang aku na cerita pasal hati-hari sebelum raya dulu.
Hari Jumaat petang aku dengan family berangkat ke Gombak sebelum buka, tapi malang sungguh berbau harum jalan jam ( standard nak raya jalan sumew jam ) Even jalan na masuk KL pun jam. Sepatutnya orang nak beraya kat kampung akan meninggalkan KL, so jalan keluar KL yang jam, ni jalan nak masuk KL plakk jam. So memang teruja sgt lah kitorang buka dalam kereta sebab still terjerat dalam jam.

Pastu hari Sabtu aku dengan adek aku dengan macek aku pegi jalan tar. Nak carik pasu lah, bunga lah, shopping last minit esok dah raya. Bajet dah lengang tapi ramai giles orang. Sebab esoknye dah raya peniaga sumew turun harga gila punya. Tyme nak balik kan, kitorang singgah 7e, nampak sorang makcik tu tak puasa! Menjilat-jilat aiskrim dalam 7e tu. Takde kemaluan langsung. law ade pun kemaluan diew kecik aje. hahaha.

Tyme, eid's eve law tade bunga api dengan mercun takk sah lah kan? meriah gilew keliling 360 darjah langit penuh bunga api! Adik-adik sedara aku bodoh, main bunga api pastu jerit-jerit kat rumah jiran sebelah "bakar rumah dia! bakar rumah dia!" hahaha Okeh laa update sampai sini saja. Dah pukul 12.30 aku ta mandi lagi. hehe. Daa!






seronok beraya! nak komen tekan sini

» Wednesday, September 16, 2009 / -8:52 PM
Raya

During this festive season, everyone is so excited. Just look at their face, it's all smiling and shining just like have won a jackpot. But do keep in mind to take a good care of your safety because bad things can happen right before your eyes. And also to spend your money wisely, please don't buy something that you don't need.

But couple days ago, i watch this documentary on tv about the palestinian people at the gaza strip. How poor and stressed this people are. Their life was so desperate, they never feel safe. In every single second their live can be threatened in every way. But this phase of word that is spoke by a father of three children which can't barely have enough food on the table really touches to the deepest of my heart.


" kanak-kanak kami tidak ketawa riang seperti kanak-kanak lain di dunia ini "

omg! i feel very sory for the poor innocent children. You see, setiap kali raya kanak-kanak lah yang paling excited nak raya. Banyak makanan, tak payah puasa lagi dan paling penting dapat duit raya. How cozy the kids in malaysia. But in Palestine? Di kala kita berseronok, janganlah sampai lupa insan lain mungkin sedang menangis dalam suasana raya ini. Last words, selamat hari raya =D




ada apa-apa nak cakap? tekan sini

» Tuesday, September 15, 2009 / -1:05 PM
Present

Sekarang ni tengah kecoh isu pasal Malaysia VS Indonesia. Hal yang berbangkit hanya hal yang remeh-temeh sebenarnya tetapi sengaja diperbesarkan terutama media Indonesia yang bodoh nak mampos takde berita lain yang nak disiarkan. Anda semua mungkin tak tahu atau malas nak ambil tahu tetapi perang psikologi diantara dua negara sudah bertahun-tahun wujud terutama di internet yang selalu perang mulut dan mencarut-carut. Aku gelak besar membaca diorang gaduh-gaduh. Hahahaha!! Media endon yang bangsat cibaih puximuck tak habis-habis mengutuk Malaysia, ta pecaya search pasal berita-berita endon kat youtube. Lawak nak mampos, bayangkan kat berita nasional keluar isu pasal kunyit, tempe, rendang. Alahaiii bodohnya! Nampak sangat diorang ni berfikiran dan ideologi primitif.

Law kat internet, memang sakit hati betul baca ayat-ayat orang endon. suke nak eksyen-eksyen dan berlagak. Entah ape yang dibanggakan aku tak tahu laa.Tapi orang Malaysia pun ta kurang hebat, kebanyakan komen orang endon yang berperang kat internet ni sumew emo dan gelak sendiri. Dah laa ape diorang tulis aku ta paham. Mamang babi siyal betol endon-endon tu. Ta sedar diri negara miskin nak mengutuk negara orang. Pastu siap mainkan sentimen dan provoke perkauman kat Malaysia. Memang sundal nak mampos. Tak sedar diri rakyat dia sampai berjuta-juta orang Malaysia bagi makan. Pastu bersalak-salak kate endon lagi bagus dr malaysia, lagi maju lagi kaya ape pantat sume laa. Ya Allah, tak malunya! Pastu siap ajak berperang dengan endon. Tak sekolah ye?

Then pasal tarian pendet laa kuda lumping laa angklung laa dan dot dot dot.Then pasal lagu pulak, diorang kate kite banyak ciplak lagu dia. Terutama lagu Negaraku, lagu kebangsaan Malaysia diorang kate kite ciplak lagu diorang iaitu Terang Bulan. Malas na komen banyak, pasal lagu tu nnti aku post kat entri lain. Sebab tu laa aku ta pandang langsung orang endon. Lagu endon, cerita endon, artis endon, pape laa yang berkaitan dengan endon sume aku ta suke. Tapi korang ni suke sangat lagu endon. Ta sedar ke orang endon tak hinggin langung kat kite tapi kite yang terhegeh-hegeh minat kat artis diew. Boikot endon!




sokong malaysia atau endon? tekan sini

btw, blog ni best! tekan sini

» Monday, September 14, 2009 / -8:54 PM
Ya Yah!



Yea Yeah! im not saying ya yah, but the Ya Yah! It's the vid's title, its called Ya Yeah! Okey yah? got it yah? ya yah? It's Ya Yah! Play it yah, it's freaking stupid and funny and cool yah. haha. Who's Matt and Kim anyway? errrm just play it yah!

» / -12:03 PM
Life of a Cashew Nut



If someone asked me , what is the meaning of life to you. Well im gonna say life is like a cashew nut. I am a very good observer. I see so many things around me. Lets just focus on the blogger itself in which i hangin from one blog to the other blogs and what i can tell from that is, about the people. The people is different from one persona to the others. I met certain cool people in blogger and i tried to be like them. Apparently its a stupid act. I am more confortable to be myself. By reading the content of someone's blog we can predict what type of person that owns the blog. And i do find a very inspiring content in certain blog and i tried to be the immitater of them by trying to post that kind of content.

I even once change my writing styles, languages and others. I tried to be cool as them. But again , it is the worst thing to do.We cannot pretend to be someone which we're not. Whoever where are, we must learn to accept ourself before others can do that to us. Sometimes i feel like i am still hangin in the mid air trying to seek for my own identity. Sometimes i do not know what i want for myself. I tried to get my own life and build my sweet memories before it was tarnished, again maybe. Sometimes i feel like, why is life so hard? Is all this because of me? Maybe i just need to let the god do His job, He know whats the best for me. Maybe i just need to ignore the others and start to think about myself.

My life path is still a long way to go.I dont't really take it much when someone hates me or criticise me, because for me they have their right to say whatever they want. And if they're judging me, they don't have any right to do that. Because they don't know me. I know myself better and i know how good or bad i am. Why i said life is like a cashew nut? Because cashew nut is a hypocrite. It looks like a very hard nut but when u chew it, it doesn't as hard as you think. It is actully sweet but it wil changes it's taste once you coated it. You can salted it and roasted it. It will never be the same with it's origin.



if you have something to say, click here

» / -11:24 AM
Kasut Raya

Yeah, i've got new shoes. Some say it's the kasut raya , maybe lah kot. For this year i bought two shoes, one for the casual event and one for more formal like the 'open house' or even during a special ceremony at the college. For this year's raya, i guess i didn't shop very much lah. Maybe because i don't have much time for shopping compare to the previous years which every outlets seems to attract me in every way. lmfao. Oyeah, i already bought the Baju Melayu also. haha, cannot tell the colour malu i. Baju Melayu aku ta amik port sangat sebab seriously i can count it with my fingers how many times in a year that i wear it. Even solat jumaat aku pakai kasual. Hehe, korang dah shopping raya?


Buineiyah - RM299


Konvares - RM 140


p/s : kasut-kasut i biasa saja. ada sesiapa nak belikan aku selipar raya plakk?

» / -12:44 AM
Malam Lailatul Qadar?



Tak tahu kenapa malam ni rasa lain. Dah laa ngantuk tapi tak nak tidur.
Desas-desus (canggih!) mengatakan malam ni Lailatul Qadar. Enta aku pun
ta twu. Every year i tried to seek for the Lailatul Qadar night, butttt as you
can see, the powerful urges of sleeping is so unbearable. I tried to get up
but the more i fight the heavier the burder, and and i get back to sleep , at last.
But the hardest part is to know which night is the exact Lailatus Qadar.
Paling sakit hati pak ustad suro cari malam Lailatul Qadar tapi tak penah nak
bagi tahu the exact date of the Lailatul Qadar, don't you think it is much
easier if the pak ustad bagi twu awal-awal before ramadhan bila malam
kemungkinan Lailatul Qadar, ni tak bagi satu klue pun, nak pahala
sorang-sorang saja kan. whatever the nonsense is, malam Lailatul Qadar
promises a lot of benefits which im not quiet sure how much but, it is so
worth it to stay up during the night and pray towards Allah s.w.t

» Sunday, September 13, 2009 / -10:20 PM
Template Baru



Assalamualaikum anda sekalian. Seperti yang anda dapat
lihat sendiri dengan dua biji mata besar anda, saya sudah
menukarkan template saya. Nampaknya aqmal telah meneruskan
legasi penukaran template beliau! Tapi template kali ini
simple saja berbanding template terdahulu yang sungguh rumit
yang bernama 'magazine style template' Maaf jika anda tersinggung
dengan template terbaharu saya ini. Ia nampak terlalu ceria dan
klakar , haha. Mungkin agak childish atau girly tp saya ta kesah.
kerana ini pertama kali saya menggunakan template seumpama ini.

Saya ingin mencuba benda baru yang abstrak dan fresh. dan saya suka
menjadi lain daripada yang lain. Meanings i like to be unique and
different from anyone else. As i said, this is the one and only aqmal!
haha poyo. Tapi kontra daripada penggunaan template ini, untuk komen
disesuatu entri langsung ta boleh. Tapi hasil penyelidikan saya
yang tertahun lamanya, komen dapat diwujudkan tetapi memerlukan masa
dan kos yang tinggi. hehe.

Itulah sebabnya hanya entri tertentu yang boleh dikomen, manakala
yang kurang best mungkin akan dikumpulkan dan disalurkan kepada hanya
satu channel untuk komen . Juga kelemahannya , ruangan untuk follower

langsung ta boleh ditonjolkan, buat masa ini saya mempunyai 166 followers
dan jikalau anda berminat, kalaulah kan, boleh follow saya melalu

Reading List yang terdapat pada Dashboard anda. Sekian sahaja
untuk masa ini. Terima Kasih dan keep on rockin!



nak komen boleh, tekan sini

» / -12:07 PM
Cuti!



Yohuhohuho! Dengan ini diumumkan cuti pertengahan semester
untuk tanggal 2009 jatuh pada esok hari yakni 14 september
sehingga 3 minggu akan datang. Yeah baby! Aku akan bercuti
meninggalkan semua otak kusut ku jauh di kampus dan aku
akan bersenang-lenang dan berfoya-foya selama 3 minggu!
haha , kepada ipt lain jangan jealous sebab cuti korang
seminggu saja. hahaha! and and selamat hari raya! XD



click here if you would like to comment

» Friday, September 11, 2009 / -1:11 PM
Orang dulu-dulu

Hehe , sebenarnya ta twu na citer ape. Tu laa orang ade blog aku pun sibuk
nak ade blog. Bia aku pikir sat heh. Owh cerita pasal semalam. Semalam lepas
kelas habis aku terus balik rumah. Sedang aku meluncur laju di highway federal.
Tetiba nak masuk Klang , jengjengjeng. Matu ku terpaku kepada suatu susuk
tubuh di tepi jalan yang mungkin sedang menunggu bas. Badannya yang lentok
bersandar pada divider jalan. Ia seorang wanita! Tapi ia tidak seperti yang
anda sangka, kerana dia adalah seorang makcik. Apa yang spesel pasal makcik
ini sehingga mata ku terpegun adalah kerana makcik tersebut aku kenal.
Act ta kenal langsung tapi aku cam makcik tu sebab aku selalu nampak dia.
Jadi marilah sama-sama kita mengimbau kisah terdahulu aku.


Pada dahulu kala ketika aku still amek spm, aku tuisyen dekat klang. Kenderaan
rasmi aku sure laa bas kan. Jadi setiap kali habis tuisyen yang acap kali waktu
petang , aku akan naik bas dan justeru aku naik bas kompem lagi wajib aku
akan terserempak dengan makcik ni dalam bas tersebut. Dengan muka bulatnya
bawak handbag besar dalam tu ada payung satu dan kat tangan kanan mesti ada
surat khabar kosmo. haha! dah hafal siyot aku, hampir setiap hari mesti aku jumpe
makcik tu dalam bas. Later dah abis spm dan dah tak tuisyen lagi kat klang aku
dah tak penah jumpe lagi makcik tu , until semalam aku nampak makcik tu
dekat tepi highway federal depan jusco bukit raja. So agak teruja dan ta sangka
dapat jumpe makcik itu lagi sekali even aku tak penah kenal pun makcik tersebut.


» Wednesday, September 9, 2009 / -11:07 PM
Scholarship!



Dengan segala hormatnya, dan rasa rendah diri dan tawaduk.
Aku dapat scholarship JPA! yeay. haha. I don't know how to describe
my feeling, rasa excited tp tak excited sangat kire biasa-biasa saja.
And bersyukur kot dapat biasiswa tersebut. Ramai orang cakap
takut nnti kene kontrak dengan JPA , memang laa pun tapi kontrak
kerja tersebut teramat jarang berlaku. So saya dengan gagah dan
tanpa gentar apply scholarship terbabit dan dapat plakk. Mcm kelakar.
Amout agak lumayan around 650 hinggit sebulan yakni around 8000
hinggit setahun compare dengan ptptttnntntntnn dan lain-lain hanya
sikit sebulan. Jadi bersyukur laa dengan apa yang ada. haha.
Syukur Alhamdullilah ( iklan Hai-O ) =p


click here if you would like to comment.

» / -5:33 PM
Nak Raye Weh!

Sekarang ni puasa dah nak sampai ujung-ujung. Bak kata orang tua-tua
dah ibarat telur di hujung tanduk. Macik-macik kat kampung dah mula
menjahit langsir baru, nak raye semangat sikit. Yang kaya sikit dah order
perabut baru, tiap-tiap tahun tukar perabut baru. Kaye betul. Kakak-kakak
pulak dah start menggentel tepung na buat kuih raya. Tapi yang jadi berapa ketul aje
yang selebihnya hangus dan masuk tong sampah saja. haha, law anda camtu
teruskan usahamu! Aku pun dah bermandi cat selama beberapa hari sebab
mengecat rumah adohai malas betul bab-bab mengecat niw



Hari tuw bapak aku beli vakum dengan iron baju baru. Bak kate mak aku
time nak raye ni laa sumew barang dah jahanam, sumew kene beli baru. haha
Si penyedut hampagas ( vakum ) aku laa yang last guna. Tengah khusyuk vakum
( rajin macam anak dara ) tetibe meletop pastu keluar bau hangit. Sah dah rosak!
Iron baju tu plakk bapak aku jahanamkan , beliau tercampak iron tersebut sampai
pecah terbelah iron tersebut. Ganas tak ganas laa . haha . Law nak diingatkan
banyak jasa telah disumbangkan oleh penyedut hampagas dan iron tersebut
kepada family aku. Oleh itu, kami sekeluarga ingin merakamkan jutaan terima kasih
kepada kalian berdua. haha aqmal poyo =p

» / -4:11 PM
The Final Destination 05&06 09 09



5 September 2009 & 6 September 2009
We had such a crazy day , not one but two days! muahaha
Pengembaraan bermula apabila aku amek member aku dekat kampus
Total 2 kereta , iaitu Lamborjini silver dengan Ferary merah
Geng rakus yang join 8 orang saja , lagi 2 ekor cancel last minute.
Arrived Sunway Pyramid pukul 6 kot terus spot tempat buka puasa.
Harapan laa , sumew dah penuh! So chill dulu merempat makan ringan-ringan
Sambil tengok orang lawan Ice Hockey pastu baru Buka Puasa.



Seterusnya pergi amek tiket yang dah booked tersebut dan
menziarah member lame yang keje dekat Guardian
Sia-sia betul, dapat lolipop sebijik aje! Kemudian karok di Red Box
Bowling pula, haha sumew macam bodo aje. Tp lawak ah.
Main until pukul 11 then sembahyang pastu terus masuk wayang
Final Destination! rawr bebeh, start pukul 11.55 malam memang best ah
Ramai kot orang tengok memalam bute cenggini. Sumew stok jerit membabeng.



Dah abis cerita kematian yang dahsyat tersebut kitorang merayau
Sunway Pyramid sunyi gila macam kena bom, kami menguasai Sunway Pyramid!
Sempat bwat Live Performance atas pentas lagi haha! Gila rawk
Pastu photoshot kat tempat parking yang bertemakan Final Destination.
Kemudian meninggalkan Sunway Pyramid menuju Damansara. Kemudian ke KL
Dah laa hujan, bwak slow saja, pastu bukan main banyak lagi tol.
Seronok kami bersedekah kepada pondok tol pada bulan yang mulia ini.



Tade keje pegi Petaling Street , dah tutup plakk. Sebelum tu Zouk KL!
yeah bebeh haha haha. Dalam hujan renyai memasuki Bukit Bintang
First time bhaii BB lengang! haha, lepas parking kat LY keluar memulakan misi
Dah penat merayap rehat jap until kat Pavilion, bukan main gelap lagi .
Agak-agak dah sampai waktu, kami singgah sahur ke KFC Bukit Bintang
Mate sumew dah sebam , aku makan nasi lemak berselera doh . Oh lupe na cerite
Sebelum tu aku drive smpai satu simpang pastu berpusing melingkar-lingkar
Terpusing-pusing kereta aku sebab salah masuk jalan! hahahaha



Seterusnya berehat-rehat di KLCC. Haha ayat taley blah. Parking dekat basement
Dah laa kosong lagi-lagi dekat Suria KLCC haha bapak ah! Penat doh merayau
Dah penat sangat sampai baring-baring atas lantai main entrance diew.
Dah tade orang so memang bwat macam rumah sendiri laa.
Agak dah nak siang, kami mula bergerak meninggalkan KL
Dalam perjalanan memang banyak dugaan lagi-lagi malam tadi
Dah laa malam buta , tak cam jalan , memang bersesat-sesat lah haha!



Otw na balik, kami terpecah plakk Lanborjini jalan lain Ferary jalan lain
Menxaxau laa, dengan masuk tah hape-hape highway tah
Dengan emergency brake aku kat tengah-tengah highway. haha!
Sumpah menderita member-member aku . Last-last ikut Federal
until sampai kampus, sumew dah lemah longlai.

Dalam kereta sumew tido , aku sorang jew segar-bugar na drive
Memang adventure banyak tempat menjelajah dalam satu malam.
Enjoy saja, syukur sumew selamat haha haha
Rakus! Double the rakus, Double the fun! haha


» Friday, September 4, 2009 / -5:14 PM
Welwel.

Sekarang niw, cerita pasal pembinaan kuil dekat seksyen 23 Shah Alam masih lagi hangat. Disebabkan pembinaan kuil tersebut dekat kot ( acty aku pun tak twu lokasi sebenar ) dengan kampus aku, jadi aku nak story-mory skit laa. Law ta salah tapak asal dekat seksyen 19 tapi pindah ke seksyen 23. Pastu penduduk seksyen 23 menentang pembinaan kuil tersebut.

Lebih dahsyat, pada minggu lalu kira-kira 50 orang penduduk mengadakan demonstrasi di hadapan SUK Selangor dengan mengarak kepala lembu. Jadi heboh orang cakap yang sebenarnya 50 orang tu adalah wakil parti politik tertentu yang mendalangi demonstrasi haram berskala kecil itu. Saya bukan na menyebelahi mana-mana pihak tetapi insiden mengarak kepala lembu berdarah itu sungguh tidak patut.

Isu tu dah hangat disebabkan pembinaan rumah ibadat orang Hindu lepas tu ade pula perarakan yang mengarak kepala lembu hingga SUK. Fyi, lembu adalah binatang suci dalam agama Hindu, oleh yang demikian tindakan mengarak kepala lembu itu sangat sentitif dan berbahaya. Ia boleh menimbulkan provokasi perkauman dan keagamaan.

Sepatutnya, perlu ada garis panduan untuk membina kuil kerana law anda nampak kuil di Malaysia ini bersepah-sepah melebihi keperluan mereka dan melebihi jumlah kesuluruhan masjid. Paling best, isu ni dapat perhatian antarabangsa! haha. Sekian , keep on rockin!

» / -2:22 PM
Partilia!



Yeeeha! Excited gila kot ta sabar na tunggu weekend niw, aku ngan member aku dh plan baik punya hang out. Dah plan berminggu-minggu, masuk library book bilik perbincangan pastu berdebat pasal plan weekend tersebut. Terpancut-pancut semua idea bernas, nak kucar-kacir laa, huru-hara laa dan paling best partilia ( parti liar ) haha, bapak ah. Tapi tu sumew opi (on-paper-idea) jew, tade laa liar pun, kan bulan ramadhan kan? kan? Mak aku pun cakap, cube laa pegi terawih , ni nak keluar aje. Tape, bukan selalu pun.

So aku pun dah booked movie ticket , kat TGV Sunway Pyramid. Final Destination 4 plakk! Cerita hot dan fav yang sungguh ngeri dan dahsyat. Midnight movie plakk! haha ingat nak tengok 3D punya tapi ta cukup bajet plakk. Aku booked 10 tiket so 10 budak rakus akan join dan kami akan partilia! ( sebutan partilia adalah seperti slang india ) haha! Klik gambar untuk tumbesaran yang lebih sihat.



» Tuesday, September 1, 2009 / -10:44 PM
You







Been here all along so why can't you see?
You belong with me
You belong with me


I can't help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?


And you've got a smile that could light up this whole town
and I haven't seen it in awhile


Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?
You belong with me
You belong with me


Been here all along so why can't you see?
You belong with me


Have you ever thought just maybe
You belong with me
You belong with me





» / -9:55 PM
Happy Birthday Malaysia!

Yeayy! Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan

Selamat Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 52 !

I'm happy to be Malaysian!

Malaysia, you are so old huh! 52 years old already. haha


» / -9:50 PM
September.


September!
Wake me up , when september's end
:'(

▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐