click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Wednesday, April 28, 2010 / -11:05 PM
Keluar Keluar Dan Keluar Lagi!

Photobucket

Hai, Sabtu lepas aku pergi i-City, first time pergi. Kesian kan?
Orang lain dah lame pergi aku baru nak pergi.
Sabtu itu kami ada Test CAD so terpaksa datang
Lepas habis Test aku dengan Syaiful, Sharil dan Syaef gerak.
Pergi dengan tiga budak sakai ni memang nazak la.
Mula-mula singgah Aeon Bukit Raja, dah lama gila-gila
aku tak datang sini, padahal masa kecik-kecik dulu selalu lah jugak.
Plan nak tengok wayang sampai malam, baru gerak i-City
sebab kalau pergi awal, lampu-lampu belum bukak. Haha
Tapi takde cerita best so kami makan-makan saja.
Kat i-City penat gila kot ambil gambar
Setiap langkah yang kitorang amek mesti nak amek gambar
Dah penat sampai nak termuntah pun ada.
Tapi malangnya gambar semua kat phone diorang
Nak tunggu diorang upload dalam facebook
entah tahun bila pulak, grrrr.

Rabu lepas pulak kan kan.
Aku ponteng kelas CAD ! Haha, hari sabtu lepas
baru test so nak belajar apa lagi kan. Jadi aku mempengaruhi
Bell dan Dayah untuk sama-sama mengikut jejak aku. Tengahari tu
lunch dan sepatutnya terus masuk kelas tapi sebab nak ponteng
kami ke Sunway Pyramid nak tengok wayang. Jahat gila kan?
Dah la ponteng kelas, ajak kawan tengok wayang pulak tu.
Kami tengok movie Shutter Island. Overall okey kot
Even agak twisted sikit, tu la aku dah pilih cerita lain
Minah-minah tu yang gatal nak tengok sangat cerita ni.

Tengahari tadi pulak, ada gap untuk lunch hour
So aku dengan Bell dan Dayah keluar lagi untuk picnic
kat area tasik shah alam. Best kot lunch sambil berkelah
rasa macam bahagia sambil dikelilingi keindahan, haha
Lepas itu banyak ambil gambar,
gelabah sampai goyang-goyang depan khalayak ramai

» Friday, April 23, 2010 / -8:01 PM
Orang biadap.

engkau orang ni sial lah
engkau orang ni lancau!
engkau memang sundal
pantat paling sundal
binatang! babi pantat!
puki haram
engkau tak tau jaga bahasa ke?
engkau ingat kelakar ke?
engkau memang betul betul anak haram!
boleh pergi jahanam
engkau mampos pun aku tak kesah
sebab engkau memang lancau!

ps: luahan kepada orang-orang biadap di luar sana.

» Tuesday, April 20, 2010 / -10:07 PM
Roller Coster Tergolek!

Ok ini cerita yang sangat kelakar, tapi peristiwa yang sangat tragis dan mengerikan
Pagi tadi dekat lab, lecturer tak datang lagi
Disebabkan kebosanan yang naik mendadak
Jiwa meronta-ronta untuk mencuba sesuatu yang ekstrim
Dalam lab tu ada satu kerusi yang macam kerusi guru siap ada roda tu
Kawan aku namanya Eryana, duduk atas kerusi tu
Dan aku bersungguh-sungguh menolak dan menarik
Pusing laju-laju macam roller coster
Dia pun menjerit-jerit tanda keghairahan dan keseronokan
Putaran adrenalin menusuk dalam saluran darah
Sungguh seronok bagaikan roller coster sebenar!
Tiba-tiba, kecelakaan berlaku, ketika selekoh tajam 500 darjah
pada kelajuan 900 km sejam, roller coster gagal dikawal
dan terbalik! Begitu juga si Eryana bergolek-golek
di atas lantai bagai cempedak di luar pagar!
Sumpah kelakar! Berguling-guling dia
Baju tudung dia semua senget-benget
macam baru kena rogol, haha
Lepas tu dia kejar aku dan aku lari dan dia kejar aku lagi
Dengan kaki terjengket-jengket macam zombie
Haha! Dia mendapat kemaluan yang besar
Katanya aku dah menjatuhkan reputasi dia.
Katanya lagi, dia dah tergolek, depan khalayak ramai!
Tak la ramai sangat tapi ade dalam sepuluh orang la yang nampak.
Semua orang gelak gila nak mampos.
Tu la tak sedar diri lagi, dah tua nak main tolak-tolak kerusi
macam budak-budak, Tapi kelakar weh, dia terguling-guling!
Tadi kat facebook, housemate dia cakap dia dah demam
sebab tergolek petang tadi, semuanya salah aku. Haha.

» Monday, April 19, 2010 / -8:42 PM
Kenapa tak jawab call?

Yesterday my dad reached home early. And i asked him that isn't he supposed to be at work? Tapi dia balik rumah mengamuk. Tapi tak la mengamuk macam india mabuk , i mean dia balik terus marah-marah. Dia tanya kenapa aku tak pick up the phone. So i grab my phone and oh, one missed called. Dia cakap yang dia call rumah pun tak dapat. Dia marah sebab dia try called aku dan adik aku tapi none of us pick up the phone. So dia bising-bising la sorang-sorang.

Just give me a break. It's weekend and weekend is the day to relax. Fyi, weekday i answered too many calls, from lecturers to classmates. Repeating message tanye pasal kelas, pasal quiz pasal test and lecturer call tak putus-putus. I am tired of sticking up with my phone. Thats why on weekend i barely use my phone. I spent most of my weekend on internet and campak jauh-jauh phone sebab aku malas nak layan perkara-perkara yang menggangu hujung minggu aku.

But my dad call pulak and to be honest aku tak perasan pun bila dia call. I am at home, takkan aku nak gantung phone kat leher and standby if ade orang call. Dia cakap sejak dia balik mekah few months ago, dia call aku tak penah dapat. Well that is so not true! And he even threatening to pull out my monthly phone bill dan dia suruh aku bayar sendiri - that's just a heart-breaking. At that moment i realize how dependent i am towards my parents.

I am nineteen and i am still living with my parents, some of my friends at my age already renting an apartment not far from our college. I hate to be a burden towards my parents, i want to live free tak bergantung kepada ibu bapa. Because im scared if something like this happen. I don't want my parents to control me.

» / -12:35 PM
Bintang Berkelipan.


Sukakah kau melihat bintang? Langit luas terbentang bersama bulan dan bintang kecil membanjiri angkasa. Pernahkah kau terfikir apa yang ada di luar sana? Otak aku sentiasa ingin tahu bagaimana keadaan diluar sana, bagaimana rupanaya dan apakah ada yang hidup di luar sana. Terasa macam aku nak melawat saja planet-planet lain. Nak berjabat tangan dengan mahluk asing. Nak tumpang naik ufo mereka. Ah, angan-angan yang macam bodoh.

Tapi apakah anda juga merasa yang sama? Tapi tahukah anda bahawasanya apabila kita memandang ke angkasa, sebenarnya kita memandang ke zaman silam? Orang selalu berkata, apabila berjalan pandanglah ke hadapan jangan kebelakang. Tapi ingin saya tegaskan disini pandanglah ke hadapan jangan pandang ke atas. Kerana pandangan keatas sebenarnye kita memandang masa lalu.

Pernahkah anda mendengar istilah lightyear ataupun kelajuan tahun cahaya? Tahukan anda setiap cahaya yang bergerak mengambil masa untuk bergerak dari satu tempat ke tempat yang lain? Dengar baik-baik adik-adik semua, tahukah anda cahaya dari planet lain mengambil masa berjuta-juta lightyear untuk bergerak dari planet asalnye ke planet kita disini. Planet tersebut amatlah jauh dari planet kita dan cahaya yang keluar dari planetnya mengambil masa berjuta light year yang mana satu lightyear bersamaan 9,460,730,472,580.8 km! Satu tahun ada 365 hari tapi bagaimana pula dengan satu tahun cahaya? yang mana cahaya bergerak pada 299,792,458 meter setiap satu saat! So do your maths!

Jadi itulah sebabnya saya cakap, apabila kita melihat ke angkasa kita sebenarnya melihat ke masa lampau. Kerana cahaya bintang-bintang itu mengambil masa berjuta tahun untuk sampai ke planet kita, dan apabila cahaya bintang itu sampai ke mata kita, ia sudah pun berusia jutaan tahun! Siapa tahu apakah yang terjadi pada bintang-bintang itu sekarang? Kerana apa yang kita lihat sekarang adalah keadaan bintang-bintang itu jutaan tahun yang lepas. Walau apapun, bintang-bintang itu memang cantik.

» Sunday, April 18, 2010 / -4:31 PM
Birthday Eda!

Semalam Birthday adik aku. Happy Birthday Eda! Act dia duduk hostel dan jumaat lepas kitorang amek dia kat hostel dia dan tiba-tiba dia dengan tak malunya cakap yang esok (saturday) birthday dia. So ingat nak buat small celebration tapi macam takde masa sebab semua orang busy dan hari ahad ni dia dah nak balik hostel. Malam tu masa birthday's eve dia, aku tengah print tiba-tiba dakwat ink printer habis pulak, cilakak. Dalam puku 10 malam tu aku dengan dia pergi harvey norman beli ink, alang-alang tu beli birthday cake dia sekali kat secret recipe. So malam tu sempat la bwat celebration kecil-kecilan.


Since dia duduk hostel dia jarang balik rumah. Dan setiap kali dia balik rumah mesti ada benda baru, contohnya dulu dia balik dah ade mesin fax & scanner baru, minggu ni plak dia balik dah ade kabinet dengan kereta baru, muahaha. Okok, sekarang ni aku dah dekat nak final. Entah kenapa aku rasa macam down nak amek final. Takut dan tak konfident. Aku bukannya pandai sangat tapi kalau dulu test & quiz mesti dapat 90 ke atas tapi sekarang lect makin susa dan average asyik dapat 70-80 je. Aku risau kot camne nak final nnti =(

» Saturday, April 17, 2010 / -12:18 AM
Bye Hitam!

i have a sad story to tell, it's my cat that i mentioned previously on a entry, click CLICK HERE to read it. My mom already got ride of that cat, kucingku sudah kena buang! Dia dijatuhkan hukuman itu oleh panel yang mempunyai supreme power iaitu my parents atas tuduhan berak merata-rata. Kucingku menghadapi dua tuduhan iaitu berak dibawah katil bilikku sekali dan dibilik adikku sekali.

But of course i am totally mad with what my mother did, she just disposed the cat at the commercial area and leave her all alone by herself, and the worst part is, she didn't even negotiate with me before ! How could you. But i also hate what my cat did, suka hati nak berak dalam bilik aku! Nasib baik berak atas kertas so tak payah susah-susah cuci-cuci.

But to be honest, i love my cat. She is still young and we called her Hitam, and we watched her grown up from day one, until today. She got siblings actually by after all her siblings disappear without a trace, she loves to play alone by herself. And she is the most active cat i've ever met! She' super-hyper-active, she loves to run all over the house back and forth - dunno what she actually chase. Panjat sofa, panjat langsir, melompat-lompat tak tentu pasal.

She also loves to play under the dining table, menyorok bawah kerusi, panjat meja dan gigit-gigit kayu. Dia suka kacau mak aku lipat baju, dia suka main benda macam tali lepas tu kejar dan gigit-gigit, comel sangat. Dia pun suka main dengan kertas, kadang-kadang kertas assignment aku habis dikonyok-konyok, terpaksa aku print balik, kertas suratkhabar lagi la, bercerai-berai dikerjakannya.

Dia pun suka tidur atas katil aku, menyebok saja, lepas tu panjat meja komputer pijak-pijak keyboard. And i love to see her sit or sleeping, it's so cute. Baring terkangkang macam perempuan murahan, mengeliat sambil panjangkan badan, gosh it's too many to talk about Hitam. But now we are not together anymore. I wish you could be safe and got a new master. I love you Hitam, you are truly a super active and the one of a kind cat.

» Thursday, April 15, 2010 / -11:48 PM
Kereta Baharu

Yesterday noon on April 14th, 2010 was a very delightful day.
It's because my mom got a new car ! Yeay, i can borrow too sometimes =p
But no biggie, when we have three or four cars already, just think where
to park all those cars? The porch can't handle all at once. Hmm.
But anyway, congrates for that Altis mama!

Photobucket

» Wednesday, April 14, 2010 / -11:59 PM
Pulangkan Apa Yang Kau Rampas!

Ni aku agak bengang ni. Bukan nak mengumpat tapi meluahkan kebengangan supaya tak jadi bangang. Cerita pasal sorang member aku ni. Kalau diselak entri lepas aku ada post pasal aku pegi field trip dengan member-member aku kat PD. Tekan SINI kalau nak baca entri tu. Nak dijadikan cerita, pada hari yang dibisikkan itu aku tertinggal satu beg plastik dalam kereta seorang member aku ni. Dalam beg itu ada isi baju-baju basah aku, kate mandi laut takkan nak mandi bogel pulak.

So aku contact la si anu ni suruh dia pegang dulu beg tu sampai start class, baru pulang balik kat aku. Yang menjadi masalah, short dengan spender aku semua dia ada pulang balik kecuali sehelai baju ni. Memula dia kata tak jumpa baju tu, tapi last-last dia kata baju tu rupanya ada dalam almari dia. Dah dia cakap ada kat dia so aku mintak la balik baju tu.

Dan semestinya, sampai sekarang dia masih tak pulangkan balik baju tu, dah sebulan! Baju tu bukanlah harganya beratus-ratus pun tapi aku sayang baju tu. Aku baru pakai tak sampai tiga kali, dah si anu ni nak buat harta pulak baju tu. Takkan lah aku nak kena mintak tiap-tiap hari, dialah kena ada self-aware nak pulang balik baju aku tu. Tak malu ke simpan harta orang lama-lama?

Macam bodoh, kat kelas buat muka selamba je bila nampak aku. Dasar muka tembok gigi jongang perot buncit. Tak reti-reti nak pulangkan baju aku balik. Sebenarnya aku tau, yang dia nak baju aku tu. Dia pernah mintak kat aku sebelum ni, tapi ingat aku ni pusat kebajikan ke nak sedekah-sedekah baju baru kat orang? Banyak cantik nenek ko! Tak tau malu, baju sehelai orang punya pun nak simpan!

» / -7:26 PM
Rude Drivers!

Drivers, what a rude road driver. Have you ever been mad to another driver while you're on the road? For me, yeah and believe me, its a lot. The politeness among the drivers in malaysia is still not at the best rate we could estimate, and maybe that's the reason why malaysia ranks one of the world's highest toll of accidents.

For me, i am totally boiled up to the max when i stop my car at a junction waiting for the road to clear so that i can cross. But some of the drivers just change their direction without signaling. Duh, don't you ever heard about signals? From what age are you from! im totally mad when theres a dumb driver did not flick their switch before changing their direction. We are waiting like hell when we thought at the first place that the driver will cross over us, but it turns out they didn't cross over us but change their direction into another junction.

Stupid head! Drivers like them are just wasting my time to wait for nothing! Sometimes i even think about lowering the window down and show a fuck sign to them. Is is so hard to just flick the left or right switch? Will you die if you do it? And it happens a lot.

Other than that, i also hate when im on the fast lane on a freeway and suddenly a fast car approaching from behind and flicking their lights or even horn. What was that for? Are you telling me to move away from you way? Is this road bapak kau yang punya? Then, the drivers that drive a cheap car but acting like driving a lamborgini, freaking losers.



» Saturday, April 10, 2010 / -1:08 AM
Pussy Kitty Kat.


Kucing adalah binatang yang baik dan comel. Manusia sudah lama membela kucing sebagai haiwan peliharaan sejak beberapa dekad yang lalu. Namun bagaimana pula dengan kucing jalanan atau stray cat ? Du backyard rumah saya sendiri berlambak-lambak kucing jalanan, and we started to name them!

Ada kucing nama dia nenek, sebab dia banyak kali beranak dan anak dia pun dah kawin dan dah dapat anak, jadi dia dah pangkat nenek la. Ada juga Si Bising, dialah kucing yang paling menyakitkan hati pernah aku jumpa. Kucing jalanan ini tinggal dibelakang rumah orang dan akan bertandang ke pintu apabila tiba waktu makan. Seperti Si Bising, tahu saja dia ni bila waktu makan, pasti dia akan tercegat kat pintu dan meow banyak banyak kali.

Sangat memekak, tak tahu malu betul. Hari-hari datang rumah orang nak mintak makanan. Yang aku pelik, rumah orang lain tak nak pula dia mintak. Kenapa tiap kali breakfast, lunch dan dinner mesti dia ni ada. Pernah juga aku terfikir nak bunuh kucing itu satu hari nanti, tapi sampai sekarang misi itu belum terlaksana lagi. Kucing jenis ini memang tak makan saman, selagi tak dapat makanan dia akan memekak kat pintu, bila tutup pintu pun dia masih ada kat luar, tak malu gila.

Itu yang susahnya kucing jalanan ni, kalau sekali bagi makan, mulalah tiap-tiap hari dia akan datang menuntut makanan. Padahal yang bagi kat dia tu cuma tulang dan sisa nasi saja, itu pun nak. Lepas itu kalau makan memang gelojoh, ada macam bunyi aneh keluar dari mulut dia. Teruk betul kucing-kucing ini.

Lagi satu, kucing rumah yang memang aku bela, dia ni kecik lagi. Masa dia baru lahir, aku perhatikan proses dia membesar. Mula-mula pandai buka mata, lepas itu berjalan kemudian minum susu. Kemudian dah pandai main, lepas itu pandai bunyi 'meow' .Seterusnya dah pandai merayau rumah jiran-jiran, kemudian dah pandai bergesel-gesel - kucing memang teror bab gesel-gesel. Si kecik ni suka main lipas kat porch kereta, aku tak tau mana dia jumpa lipas. Memang tak berfaedah betul, cubalah buat benda yang bermanfaat, tolong sapu sampah kat porch kereta tu ke, mengumpul setem ke, atau online facebook. Kan lagi best.

» Friday, April 9, 2010 / -9:48 PM
Keluarkan Keseteressan

Isnin lepas, aku keluar dengan classmates seramai 12 orang saja. Nak enjoy sebab last week kepala jadi sewel banyak sangat pressure. Tambah pulak kelas hari isnin tu cancel, memang mengantuk lagi dihulur bantal lah. Mula-mula ice-skating, diorang perlu banyak belajar lagi dari aku, haha. Kemudian makan, kemudian bowling. Main dua lane, siapa menang belanja popcorn. Macam biasa, bersorak macam gila, tapi dah setengah game semua diam, dah sakit tekak.

Kemudian tengok Clash of the Titans, in 3D! Tapi tak best, cerita dia best, more or less mcm percy jackson tapi kenapa 3D cerita ini tak real? Pulangkan duit kami, kami nak duit kami balik! Dah la subtitle cine je yang ade, nasib baik english aku power - haha bajet. Seterusnya makan ramai ramai lagi. Kat pizza hut, terjumpa ex skolah kitorang kerja situ, baru lepas spm. Kitorang memula panggil dia abang, tapi lepas tau umur dia baru 18 , kitorang tarik balik gelaran abang tu, haha



» Thursday, April 8, 2010 / -8:25 PM
Antara Mimpi Atau Realiti.

Aku rasa aku ada menghidap satu penyakit la yang dinamakan - Dream Reality Imbalance ( istilah yang aku reka sendiri ) Kalau dulu aku rasa frust bila aku tak dapat recall apa yang kita mimpi malam tadi. Tapi kita dapat rasakan yang mimpi itu best, tapi tak dapat ingat semua, so macam kecewa dapat ingat sekerat-sekerat saja dan mungkin tak tau ending mimpi itu.

Tapi sekarang aku rasa pelik bile kebanyakkan mimpi yang aku alami masa tidur aku dapat ingat. Kadang-kadang aku ini cepat bermimpi, selalu lepas subuh aku tidur balik, mimpi terus start. Lepas itu aku selalu dapat recall aku mimpi pasal apa. Yang memening-kannya mimpi aku banyak berkisar pasal soal kehidupan harian aku. Macam masa tidur aku tak menghalang aku untuk terus bekerja.


So bila aku bangun tidur, aku recall mimpi aku contohnya oh assignment aku semua dah siap. Tiba-tiba 10 minit lepas tu baru aku teringat. Eh assignment aku belum siap! Aku siapkan assignment aku dalam mimpi! Yang relitinya, assignmentaku masih tak terusik pun. Contoh yang lain aku tidur dalam keadaan lapar, bila aku bangun tidur, dalam fikiran aku aku dah makan lima pinggan nasi. Tapi lepas tu baru aku teringat, sebenarnya aku belum makan, yang aku makan lima pinggan itu dalam mimpi sahaja.

Nampak tak betapa kroniknya masalah aku? Mimpi aku banyak berkaitan dengan kehidupan seharian aku. So aku terpaksa berfikir sejenak sama ada ia sebenarnya mimpi ataupun realiti.

» Wednesday, April 7, 2010 / -11:48 PM
Motoria.

Petang tadi, habis saja koko aku terus merempit nak balik rumah. Tak tau lah kenapa asal petang saja mesti hujan. Jadi aku sudah nekad untuk taknak melenjun mandi hujan lagi, aku sudah muak, jijik dan tak boleh terima lagi! Kita dah clash, dah takde pape hubungan lagi! Jadi sampai simpang nak masuk highway lampu traffic light merah.

Jadi aku berhentilah dengan gagahnya, tiba-tiba ada sorang mat sallah rambut blonde panjang naik motor berhenti sebelah aku. Tiba-tiba dia tanya do you know how to get to sri hartamas? so aku macam tercengang, amboi jauhnye dia nak pergi. So aku jawab i think you should take left dari simpang yang kitorang berhenti tu, tapi macam jauh kot, sekarang kat shah alam, then dia tanya lagi what about desa melawati? bapak lagi jauh.

Oh btw, i nak beritahu yang moto i baru tukar rim baru, sexy taw. haha. Yah, lepas tragedi malam tu, terjadi rentetan peristiwa sehingga terpaksa tukar baru. Nak cerita tapi macam malu lah. Malam tu dah agak lewat dan hujan. Tiba-tiba, terjadi tuuut. Baru balik dari disko jadi macam itu pulak. Haha.


» Tuesday, April 6, 2010 / -8:47 PM
BFF



Kadang-kadang aku pernah terfikir, kalaulah aku ada kawan baik. Best friend tahap hardcore, memang bff sampai mati. Kalaulah aku ada kawan yang mempunyai fikiran yang sama seperti aku, yang dapat menghiburkan aku, yang gila macam aku. Aku teringin sangat nak dapat kawan yang macam itu. Tapi terus terang aku cakap, aku tak pernah ada kawan baik. Semua hanya kawan biasa saja, dalam ribuan tiada seorang pun yang betul-betul aku anggap kawan sejati.

Kekadang aku agak cemburu tengok kawan aku yang ada kawan baik, memang rapat nak mati. Tak pernah gaduh apatah lagi menyakitkan hati. Sentiasa bersefahaman, sentiasa gelak dan tak pernah sedih. Aku teringin nak ada tempat aku cakap apa saja aku nak cakap. Memang aku dah ada kawan dan keluarga, tapi tak sama dengan kawan yang kita anggap soul-mate.

Terus-terang juga aku cakap aku tak suka dengan beberapa kawan aku sekarang. Diorang buat baik depan aku, mesra semacam, hormat tapi belakang aku, aku tau diorang selalu gelakkan aku. Ada juga kawan yang suka keluar dengan aku, tapi sebab aku berduit. Nak suruh aku belanja itu ini, nasib baik aku tak sebodoh itu.

Kenapa susah sangat nak cari kawan? Aku tengok kawan aku elok je berkawan sana sini. Bukannya aku tiada kawan langsung, cuma kadang-kala aku terfikir kenapa aku berkawan dengan diorang. Dan kenapa aku ada kawan macam diorang. Tak semua kawan aku jahat, ada juga yang baik tapi yang jahat itulah yang selalu mengguris perasaan aku,

friends is someone who knows your past, believe in your future and accept the way you are, right now.




» Saturday, April 3, 2010 / -9:31 PM
Hari Raya!

Hari semalam telah diberi penghormatan untuk bergelar
Hari Raya !
Ini semua kerana semalam memang gila gila gila
punya hari. Kelas aku hari jumaat tu
memang sangat packed dengan quiz dan test
Dalam satu hari, berderet-deret
dimulakan dengan Test UK
diteruskan dengan Quiz AK, disambung dengan Test EMC
seterusnya Test MT
akhir sekali Quiz MS
Memang non-stop, setiap subjek yang ada hari ni
semua ada quiz atau test, kenduri betul kitorang semalam.


▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐