click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Friday, May 28, 2010 / -10:51 PM
Ini sangat pukpukpuk


Memang aku bengang, aku marah tahap cipan babun.
Aku marah nak mampos kan parents aku
Petang tadi sedang khusyuk aku membaca surat khabar
tetiba aku didatangi ibu dan bapa aku
Diorang tanya pasal field trip aku yang akan datang
Fyi, two weeks from now aku dan beberapa member aku
akan pergi camping dua hari satu malam
And the problem is, my parents tak bagi!
Alasan diorang, tak suka aku bergaul bebas sangat
lelaki dan perempuan sampai tidur malam semua. wtf!
alasan yang tak boleh diterima langsung!

In fact, ni bukan first time aku tidur luar dengan member
tapi kali ni kononnye takut aku buat benda yang bukan-bukan
ya allah, ingat aku ni jahat sangat ke?
Aku tak terfikir sampai macam tu pun, parent aku yang lebih-lebih
nampak sangat diorang tak percayakan aku!

Member-member aku pun semuanya okey, baik-baik je
Member skolah lame, sekarang semua budak matrik, uitm, ukm, um dan uia
Takkan kitorang nak buat benda tak senonoh plak, aduh!
Aku masih waras lagi dan tau nak jaga diri sendiri
Ingat aku ni budak-budak ke.
Memang bengang! Aku akan melancarkan perang dingin
dengan diorang berkuatkuasa serta merta!
This is so not cool, okey.

» Monday, May 24, 2010 / -10:47 PM
Seseseronok!



Oh my god! I am so excited to tell you this.
My final exam is finally over!
Yes yes yes, no more books, no more study until morning
and no more mess in my head,
at least for a while.
So that's it, my second semester has finally over
it happen so quick, a lot faster then what i feel
in the first semester.
And to be honest, i think my second sem's final
is a bit challenging! T.T
I have no idea what my result could be
im just hoping to past all subjects and get at least 3.5 pointer
don't have the confident to repeat my last sem's 3.8
But for now, i am so glad all the torture has ended
i want to enjoy as much as i can in this sem break!
Yeyeahh! I want to scream out load!
I want to dance and jump! I am in good feeling!

» Sunday, May 16, 2010 / -7:17 PM
Exam Exam Go Away!


Oh honey, honey money baby boo. The exam season has finally arrived. It come and go, in every six months it will definitely show up. It happened every semester and now, there it is, im going to sit for the final exam again for the second time. God, i hate it. I hate everything about exam, i hate the fact that i have to put everything on it to make sure i succeed. 


I hate the feeling about exam, the nervous and absolutely all the preparation that i have to make. I studies non-stop. How boring to face all the books, doing all the tricky questions that can cause your brain to bleed, study study study and more study. So every night i stay up very late to study, until my eyes is like someone punch it badly. 


But the more i study the more i feel like, there's still plenty of thing that need to be done - well that's such a horrible feeling especially at a critical time like this. I just can't wait to end all of this mess, i really don't like to live like this. So when im 'enjoying' my day, i must in the same time take a good care of myself. 


Well i've learnt my lesson before. Remember last month when one whole week i was so busy doing assignments and studying until i abandon my own body, im restless and lack of sleep, did not eat much because i was so busy, and then i fall sick. So i don't want to end up like that again. So wish me luck in my exam!

» Friday, May 14, 2010 / -7:48 PM
Polis Suka Main Tembak-Tembak.

Haha, gah betul tajuk. Tapi betul kot. Beberapa minggu lalu kita dikejutkan dengan insiden remaja bawah umur yang ditembak mati oleh polis. Lebih mengaibkan remaja tersebut dilabel sebagai perompak dan penjenayah. Bukan nak salahkan sesiapa tapi budak baru 15 tahun, apa yang dia tahu? Polis main tembak saja, kan dah mati budak itu. Budak itu pun satu, dah tau nak PMR kenapa keluar malam? Duduk la study kat rumah, tapi polis pun tak patut tembak sebarangan, haih benda dah nak jadi nak buat macam mana.

Kita juga dikejutkan dengan kerabat diraja kelantan kononnya dikasari polis. Ganas betul polis ni! Aku tak faham, kenapa raja perempuan pun polis buat macam itu? Raja perempuan sampai lebam dan terpaksa duduk atas lantai macam anjing, padahal dia berstatus kerabat diraja! Macam-macam la polis ni. Tapi bagus juga polis bersikap ganas, kalau tak nanti penjenayah tak takut. Tapi gunakanlah keganasan itu di saluran yang betul ye.

Semalam juga adalah 13 mei, siapa yang tahu tu baguslah, 13 mei adalah tarikh hitam dalam sejarah Malaysia, kerana beberapa tahun lalu terjadinya rusuhan kaum berdarah yang terdahsyat dalam sejarah. Malas aku nak cerita banyak, kalau nak baca lebih lanjut kunjungi entri yang sama yang telah aku buat setahun yang lalu,  TEKAN SINI

» Sunday, May 9, 2010 / -12:38 AM
Ip Ip horeyy!

Hari Khamis lepas aku dengan member aku tengok movie Ip Man 2 . Aku secara jujurnya tak tahu apakah benda binatangnye cerita itu. Dah la cerita cina, tak pernah aku tengok wayang cerita cina! Aku mula-mula nak tengok Iron Man 2, tapi ada yang dah tengok jadi terpaksalah juga tengok Ip Man 2, tajuk dah la dekat-dekat sama. But it turn's out to be not too bad! Best juga kot cerita itu, banyak kungfu kungfu stuff dan diselitkan dengan adegan kelakar. Cerita itu habis agak maghrib dan biasalah jalan sangat-sangat jam lepas keluar sunway pyramid tu, dengan drive kereta kecik disumbat dengan enam orang! Tapi bila difikir balik, kenapa kami lakukan semua ini? For the record, final exam lagi beberapa minggu lagi. Tapi kami masih mempunyai masa untuk berseronok, dan menonton wayang! Wadefak! Aqmal, lebih baik kau duduk rumah elok-elok baca buku!

» Wednesday, May 5, 2010 / -7:24 PM
Merempit Hingga Tersepit


Sebenarnya ini sambungan artikel pasal Family Trip ke Terengganu itu.
Otw hendak pergi Terengganu kami lalu jalan-jalan kampung
dan tiba-tiba ada segerombolang pemuda bermotor merempit dicelah-celah
kereta kami ditengah jalan yang sibuk dan sempit itu.
Dan, jumlah mereka sangat ramai, lebih 40 orang! Keadaan sangat-sangat teruk.
Ia sudah memberi bad impression kami terhadap pemuda-pemuda di Terengganu.
Malah pada hari berikutnya, di tengah highway menghala ke KL
aku terjaga dari tidur apabila ada bunyi bising orang merempit di highway
Sungguh stylo gaya mereka, seperti superman meluncur laju dicelah-celah
kenderaan besar yang bergerak laju di tengah-tengah highway.

Mereka menunggan seperti kilat dan setelah group mat rempit
itu hilang dari pandangan, keadaan bertukar menjadi aman.
Namun, sepandai-pandai tupai melompat,
pandai lagi burung yang yang reti terbang.
Beberapa minit kemudian, keadaan trafik di highway itu menjadi sibuk
dan akhirnya menjadi kesesakan lalulintas, entah kenapa.
Rupa-rupanya terdapat kemalangan motosikal dihadapan.
Dan semestinya, yang kemalangan itu adalah geng-geng yang merempit tadi itu!
Ini kisah benar yang berlaku depan mata aku sendiri.
Sungguh tak disangka, baru saja merempit tadi kini sudah tersungkur dijalanan.
Aku nampak keadaan motor rempitnya yang remuk teruk dan lebih mengerikan
darah mengalir di merata-rata tempat. Juga kelihatan seorang mat rempit
dimasukkan ke dalam ambulans. Tapi agak pelik, ambulans itu
tidak membunyikan sirennya. Seterusnya menunjukkan bahawa orang didalam
sudah pun meniggal dunia.

Kejadian-kejadian merempit ini berlaku dimana-mana
tetapi hanya di Malaysia, tidak pula wujud budaya ini di tempat lain.
Dan setiap kali kami terserempak dengan geng mat rempit
mak aku tak putus mengingatkan aku, katanya
mal, janganlah kau jadi macam ni
ayatnya simple tapi maknanya mendalam.
Sia-sia saja hidup seorang remaja yang selama ini
diberi makan, pakai dan dididik mak bapa dan akhirnya mati sia-sia
Kasihan kepada mak bapaknya berbelas tahun menjaga dan maknya
yang sembilan bulan mengandungkannya, akhirnya mati begitu sahaja
Baik bunuh saja anaknya itu awal-awal, daripada penat
melelehkan air liur, peluh dan sebagainya untuk sesuatu yang sia-sia.

Apakah yang bermain difikiran mat rempit ini?
Apakah tujuannya? hendak berseronok? Bukankan banyak lagi
benda lain yang lebih menyeronokkan. Paling hina pun pergilah clubbing.
Adakah mereka ingin membuktikan sesuatu? Keberanian dan kejantanan?
Aku juga anak jantan tetapi tak pernah pula timbul keingginan untuk merempit.
Kalau ada masalah pun, janganlah sampai ambil risiko
untuk memperjudikan nyawa sendiri. Kita tidak berhak untuk
mencabut nyawa kita sendiri, kerana ianya milik Tuhan.

» / -1:58 AM
Terengganu Darul Punoh Ranoh

Weekend lepas, family aku pergi ke Terengganu. Nak cuti-cuti.
Adeke bercuti di Terenggani, tak best langsung kot. Haha.
Tapi ke situlah arah tujuan kami. Aku cuba juga memujuk untuk ke tempat
yang lebih menyeronokkan dan menghiburkan.
Tapi oldies, who knows what's on their mind.
So off we go on saturday & back to KL on sunday
Tak banyak masa dan juga tak banyak tempat hendak pergi.
Pusing-pusing pasar payang, dan pantai-pantai
lepas itu ke muzium, and i was like museam? Boo!
Yeah, museum is such a boring place to be, lastly ke masjid kristal.

Btw, the beaches there is quite beautiful.

» Monday, May 3, 2010 / -1:26 PM
I Gotta Phone Feeling!

Oh, i gotta feeling. Woohu. I have a feeling, to change my phone lah. Since i'm pretty loaded in my bank account it might be a perfect timing for me to have a new phone! But i'm not planning to buy one right now, maybe few months more or at least before i walk into third sem. There's so many new phone in market and i want to buy a smartphone, with touchscreen. Awww. Since my dad using Iphone 3GS right now i can't have the same phone with my dad. Even i targeted that phone at first, but my dad bought it first, hrrr.


The number one phone that freeze my eyes right now is, Sony Ericsson Satio. I'm so like this phone despite it's overpriced at 2.5K . Damn it. But it's running a Symbian OS which makes the whole system pretty clumsy. Then there's so many negative comments i've found about this phone on the internet. But i love the physicals, so sexy and build to standout in crowd! Plus equipped with 12.1 megapixel cameras, true 16:9 high definition with 3.5 inch display and much much more. I love you satio!


But if the satio's performance still like that, maybe i'm gonna go with Sony Ericsson Vivaz and it's just launched few weeks ago.  The best part on this phone is it support HD movies! And all videos takes from this phone also in full HD! Aside from it's physicals that looks sleek and futuristics. The display and UI looks so cool, and everything about Vivas really mesmerize me, i am so in love with Vivaz!


 If i still can't have this phone., maybe i'll buy Nokia X6, but i didn't like the design very much lah. Nokia's phone design still can't beat Sony Ericsson. What become the attractive features on Nokia X6 is it comes with music. But musics nowday is totally free so X6 still did not impress me much.


Before this, i also love the Sony Ericsson's Xperia X2. It has a sliding qwerty keyboard which makes me love it very much and also a touchscreen panel with a very attractive interfaces. It runs in Windows Mobile 6.5 OS and Windows Mobile OS is much better than Symbian OS! But the price is way expensive almost 3K! Wadefak lah. So i have to reject X2 even i love you so. Another super hot phone that i really love is Xperia X10. It is fucking best phone with multimedia features and runs with Android OS which like the best OS on the planet! But of course, it is freaking pricey.

So my final conclusion, maybe i'll pick Satio, or Vivaz. But if and only if Sony Ericsson fix the internal problem with satio. I've heard that they're launching a new firmware to stabilize the satio's system, good! If cannot, i'll definitely go with Vivaz, it is such a very gorgeous phone. If still cannot my third decision might be Nokia X6, even i didn't expect much with this phone. If i have a choice to make, i would love to pick Android's or WinMo's but Satio and Vivaz runs Symbian. But apparently, they are still an amazing multimedia phone.

first photo : Sony Ericsson Satio
second photo : Sony Ericsson Satio
third photo : Sony Ericsson Vivaz
forth photo : Sony Ericsson Xperia X2
fifth photo : Sony Ericsson Xperia X10

▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐