click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Saturday, July 31, 2010 / -11:30 AM


Heyy, minggu niy okey okey jew. Antara yg menghiasi dada akhbar masa kini antaranya isu pasir selangor dan kerajaan naikkan harga minyak.

Bagi diri aku plak, kelas mcm biasa dgn kuiz dan assignment. Dan gak beberapa kelas batal sbb lect tade, yahoo! Pastu ari jumaat ade taklimat untuk intern sem depan. Sumpa ngantok gile kat dewan kuliah tuw.

Sbb ape aku kate ngantuk? Sbb malam td nye aku dgn mmber aku klua ramai-ramai tgk cite Salt! Tp havoc gle wei, ak booking pkul 10 mlm tp kitorang sume lewat collect tiket. Sbb petang tu ak klua g shah alam ngan org lain. Bayangkan cite nak start lg 10min tp aku still kat highway lagi. Dgn tiket blom collect pastu blom parking kete lg.

Ak dgn member lg sorang gerak g sunway dulu, mmg gelabah gle la, dgn bateri phone na abis pastu blom cucok duit na bayar tiket y beratus2 tuw. Akhirnye dpt tukar pkul 12malam! Pastu baru sume org smpi, total 11orang kitorang lepak kat mcd dulu. Cite diew best a gak, tp ak mngharapkan y lebih la sbb pelakon nye angelina jolie en. Pasal agen CIA y sebenanye agen Russia gak. Tp overall best!

Ok smpi sini jew a ak tulis utk minggu niy. Ak otw na balik kampung niy, ni un ak posting dr emel dlm kerete ni. Law xsala mlm niy ad mtv world stage kat sunway. Huwawa best nyew.

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com


» Sunday, July 25, 2010 / -11:28 AM
Merekah di Cerakah!

Ni ada sedikit koleksi gambar masa cycling kat Bukit Cerakah
Hari Rabu, 21 Julai 2010. Best!












 kitorang berbasikal pastu singgah dalam rumah iklim
pastu serang taman permainan, bayangkan budak budak 19 tahun
jadi kanak-kanak semula, rakus gila.
masa kat sana ade sorang member aku jatuh longkang
turun bukit lepas tangan last-last tergolek dalam longkang
hahaha


» / -10:55 AM
Weekly Update : Foolish Forth Week

Feewit dah sebulan start jadi budak sem tiga
dah second year haha. Tapi kan, aku tataw nape aku rasa semacam
je minggu ni. Rasa macam aku ketinggalan sesuatu. Rasa prestasi
aku kian merosot, jatuh meruduh dan tade semangat na belajar.
Nape ye? Markah satu dua quiz aku plak macam siyal
kalau dapat bawah 80 memang aku taley terima. Padahal quiz simple
cane aku taley skor? Member aku ade je dapat 100 kot.
Aku perlu lakukan sesuatu, untuk selamatkan diri aku sendiri
Mungkin faktor lecturer yang macam kabot, tapi tu taley jadi alasan!

Time isnin tu kan aku ada subjek civil lab, iaitu masuk makmal
dia ada timing tertentu kami akan tukar-tukar makmal, tapi isnin
tu kami tataw yang kami kena tukar makmal sebab jadual ta dapat lagi
So ingatkan still makmal yang sama dan disebabkan sume eksperimen da siap
kami pun ramai-ramai tak datang isnin tu. Mampos isnin depan 
ni lect makmal baru mengamuk, hehe!

Hari rabu tu plak aku dengan classmates aku g beriadah siyal!
Kitorang berbasikal kat Bukit Cerakah, Shah Alam. Naik tiga kereta
16 orang join, ramai-ramai berbasikal, best gila kot huhu.
Sunpah da lame gila aku ta berbasikal, agak kekok dan hampir jatuh memula
Naik bukit suma semput, terhegeh-hegeh kayuh basikal
time turun bapak best, semua terjerit2 laju je. Best best, lain kali buat lagi.

Hari jumaat plak aku g dating! Haha kebetulan awek aku balik KL
dan kesempatan ini diambil untuk ke Sunway Pyramid.
Disebabkan aku habis kelas tengahari dan na gi solat jumaat dulu
petang baru sampai sane, kami makan dan menonton movie Inception
Cerita dia bosan tapi bosan jenis yang menyeronokkan sebab dia
makin devolope dan konsep cerita dia best, iaitu mimpi dalam mimpi!

Tapi sebelum tu, jumaat pagi tu time dalam kelas, hidung aku berdarah!
Arghhh, pekat gila darah dia, jijik aku tengok! Pelik lagi musykil
secara tiba-tiba klua darah, aku tak rase badan aku panas pun
Mungkin panas dalam kot, kata member aku la.
Pastu member aku cakap "tu la semalam tanak derma darah, 
kan sekarang hidung ko berdarah" hahaha kebetulan minggu tu
ada kempen derma darah kat jabatan aku. Tapi aku sangat benci jarum
dan doktor dan semuanya tentang hospital, jadi aku tak derma darah.
Lepas kempen tu habis, hidung aku plak berdarah. hahaha.

» Saturday, July 17, 2010 / -7:28 PM
Ku rasakan pudar!

why? why? tell me why?
Why this is happening to me?
Aku sedih gila kot bila mengenangkan peristiwa tragik niy
Hati aku tersentuh! Rabak bagai dimamah sang serigala.
Auuuuuuuuuuuuuu .
Kenapa seluar aku mesti kotor? Seluar baru beli, first time pakai.
Dengan tidak semenanya terdapat tompokan hitam.
Lalu aku pulang ke rumah, cuba menggosok agar ia hilang
Tapi, tapi, tapi, sekali dengan warna asal seluar itu pun hilang!
Kenapa jadi macam ni? Kenapa warna dia dah pudar?
Aku terlebih gosok ke? Aku benci bila seluar aku dah tak cantik!


Ini bukan pertama kali berlaku, dulu satu seluar antara
feveret aku gak terdapat kotoran, lalu aku sental
tapi sekali dengan warna dia luntur, kenapa?
Kenapa mesti ia terlalu sensitif sehingga warnanya terlalu mudah luntur?
Maaf cakap, harganya bukan murah,
tapi kenapa mudah sangat rosak? Fabriknya berkualiti
tapi kenapa warnanya tidak berkualiti?
Sangat sangat sangat mudah pudar?
Itulah sebabnya, kekadang aku hand-wash baju dan seluar
aku sendiri, tak campur dalam mesin basuh.
sebab aku takut warnanya cepat pudar. Tak logik lah!
Sepatutnya kalau harga mahal, ia mestilah produk yang bagus!
Tahan lasak, tahan lama. Ini tidak, sental sikit saja sudah luntur!
Fuck you guys off kepada pereka baju dan seluar di seluruh dunia!

» / -1:59 PM
Weekly Update : Thriving Third Week!

Hello! It has been three weeks for my kuliah started kot.
This week features few interesting stories lah
First, my friends and i went to mid v on wednesday.
we are free after 12 so we decided to have lunch at mid v
it's just 5 of us riding my car but the thing is, one more
friend of ours wanted to join us, tapi kitorang tak ajak dia pun
so i as the driver started to feel guilty, nak di halau kawan aku gak
nak di ajak tapi kereta tak muat ramai-ramai orang.
She is so slumber tho, she follows us from behind until we reached my car
as i unlock the car, she quickly jump in. i asked her,
where do she think she's going.
but then she said ' aku tak kesah, aku ikut jew ' hhahahha.
padalah kitorang tak ajak ko, nape ko menyibuk!
Last-last aku hantar gak dia kat apartment dia, so she's sulking and merajuk.
Lantak kau lah! =p
At mid v, we watch a hilarious movie, The Despicable Me ! I love it
It's so funny, suitable for family watch. Hehe. After that we had lunch and go home.

Second story, i fall sick! It started aftermath of mid v event.
I sneeze a lot, achoooom!! and achooooommm!! Until hidung berair
it's a living hell! I can't stand whenever there's a liquid-like thing flows
down from my nose every minute, it's not hingus but something else, erhh idk.
Them my body temperature is rising and i started to worry as my heads feels like
wanting to explode. But it's getting better on the day after, thank god.
But i skipped class on friday! Hahaha
On friday i only got two classes but one class already canceled
so as im still recovering from my fever, it's really a good reason
to skip another one class. hahaha.

» Sunday, July 11, 2010 / -10:41 AM
Parti Rakus

Haritu birthday member aku, Aseh si gile seks
and we throw a surprise party for her.
Tiba masa yang dijanji, aku amek member-member aku
kat apartment diorang, tapi sebelum tu aku klua makan dengan
orang lain jadi lmbt sikit la. Hahaha sejam diorang tunggu aku
kat depan apartment tu. Pastu ke Extreme Park, Shah Alam!
Memula makan-makan. Tetiba aku dengan balak si Aseh ni
dah rancang baik punya, nak mulakan food fight! Hahaha
Acara pembukaan dimulakan dengan semburan tepung!
Bertempiaran lari semua orang, hahaha. Teruja gila!

Pastu tepung dah habis, Kek pula dilambung. Kek tu dah la
kek ice-cream, 80hinggit tapi separuh je makan. separuh lagi
jadi mangsa tepekan kat muka orang. Sumew orang bapak rakus.
Minah-minah tudung yang selama ni ayu, malam tu bertukar
jadi monster! Hahhaha bapak gerun aku, diorang rakus sangat.
Paling best aksi kejar-mengejar. Sampai semput aku!

Ramai gila datang, aku bajet dalam 5-6 orang jew datang sebab
kitorang tak berape nak jemput orang lain. Tapi rupanya
hampir satu kelas datang parti tu. Meriah!
Seyes aku cakap, time tu aku taley percaya kat sesiapapun
sebab semua orang adalah musuh. Semua orang akan cuba
konyok-konyokkan kek kat muka dan badan korang. Hahah

Pastu habis kek, donut plak jadi mangsa. Tak cukup dengan tu
selipar, batu semua jadi mangsa. Memang extrim di extrim park haha
Even menyorok kat toilet pun tak selamat.
Lepas tamat acara 'sukan' tersebut, kitorang balik mandi dulu
pastu gerak ke restoren apatah, tengok bola ramai-ramai
Spain menang! Agagaga, pukul 5 pagi baru sampai rumah.



» Friday, July 9, 2010 / -7:36 PM


Check check one two. Bismillahhirohmanirohim. Hello hello. First time post blog guna email phone. Hahaha. Feeewit

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com


» Sunday, July 4, 2010 / -5:43 PM
Shop

Another dark day in my life, sad story, sob sob sob.
I am sorry, i am very very sorry.
today, i went out shopping again!
just yesterday i accidentally bought a shirt
it was unplanned! And today, i bought another shirt
and a pant! Gosh, i am a bad bad bad person.
I can't keep this habit anymore, i really need to stop
shopping unless it is a necessary. but it's not!
whenever i saw a nice outfit, i just can help myself
to own it, especially it is cheap and i have cash in my wallet.

I hate to admit, but i am a shopaholic.
Lelaki pun ade gak? Aduihh.
What is happening to me? I'm over spending.
This month alone, i think i've spend a lot
almost every week, almost not every, i will definitely
buy something, sometimes twice a week.
God, please help me, give me strength to fight this illness.
Huh.

» / -12:03 AM
Weekly Update : Fun First Week!


Yeyeah, the first week of this third sem has ended.
What a relief. During the first week we didn't start the kuliah yet
mostly like 'orientation' of our module and what we're gonna learn
for the next six months. But i have a great news too!
We've finally got a new class president! Haha. Even he's kinda
setan sometimes, but he's good too and i think he is suitable
to replace me. haha. The class so far so good.
We've met some new lecturers but also met the same lecturers
from the past semester, oh no! Haha, im expecting some new faces you know.

Also on last Wednesday, i have another date with her again. haha
But it's just a quick date, we had lunch together, talks
snapping pictures and share a hot-melting chocolate cake dessert
and she give me a surprise by handing me a big present!
Macam balas hantaran plak sebab haritu aku bagi dia present
just chocolate and a bottle of perfume :D
jarang orang hadiahkan perfume, kecuali bila dah kawen kot.
Now she's very far from here, she's taking degree in USM in penang :(

On Thursday, i went out with two girls for lunch.
I drive my friends car. Before lunch we singgah Giant because, haha
one little dark secret niy, sebab member aku tu nak beli underwear! hahaha
Bayangkan member aku tu pompuan, my classmate lagi and aku temankan
dia beli spender. Hahaha, at first she's a little shy, she told me to go away
as she belek-belek the underwear maybe searching for her size and colour.
Hahahaha, after that we were laughing non stop about her spender.

Ok today, my friends and i went to orang kahwin which my friend's brother
is getting married. Aku sampai awal kot, diorang yang lain still kat Shah Alam
Aku dh amek nasik pastu duduk sorang-sorang tunggu diorang T.T
Later pergi JJ Bukit Tinggi! Jalan-jalan dan shop sikit-sikit
I accidentally bought a shirt . Heh, cannot be like this! Boros!
After that we went to grab a pizza! Makn lagi. But it's so delicious tho.
We really love pizza!

» Friday, July 2, 2010 / -7:12 PM
Gerhana Hati


Ok ok, ini posting macam sedih.
but dude, for sure i won't post the exact what happened really actually
but on contrary, aku ku berikan contoh perumpamaan.
on one calm day, i was approached by this person
and we talk and talk and talk
until we reach one subject, and i know that person is making a joke
but it's kinda harsh joke. pretty much like insulting me =.=
contohnya, dia cakap ' wei ko tak pernah mandi yew? '
for sure im stunned by that question. tapi dia takde lah cakap 'mandi' tu
aku tuka ayat lain tapi meaning dia lebih kurang macam tajam.
later that person asked 'ko tau ke cara nak mandi?' wtf .
i know it's just a joke, because seconds before that we were laughing big
about so many jokes. until we came to that stupid, really really stupid 'joke'
that is really crossing my line. i hate that kind of joke. fuck! fuck! fuck!

Aku tau, aku tak bagus, aku tak pandai, aku yang tak baik sume la.
Also cakap ' apasal ko punya jam tangan buruk? '
'ko tau tak, ko punya jam berapa hari punya lama?'
tapi dia tak lah cakap 'jam tangan' tu sentence tu sume aku tuka
tapi menghampiri maksud asal ayat orang tersebut
yang sangat sangat mencabar keimanan.
Does anybody care about my feeling?
im not mr-sporting-laugh-out-loud at all the time.
there's joke that i can take and there's joke that i really can't face
Please, friends is someone that supposed to be our supporter
not someone that will stand up against us.
I will rather live with zero friends forever,  than having friends like them.
Take note of my boiling point.

▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐