click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Wednesday, December 30, 2009 / -11:47 PM
Down Down Down




Down Down Down

I really had no clue why lately i feel down. Like there's something that i can't explain but it's there and i don't know how to describe it. I've been thinking a lot lately and with some problems that is so disturbing, i'm so helpless. I don't know what to do with my problems, where to go and how to solve it. Sometimes i really wish to break it off everything i've hold all this while inside my head and heart, and post it inside this blog. But i can't. My blog is too open and i don't want some idiot to read it. Sometimes i've thought about vanishing this blog from everyone and hide it. I want to write something personal, that is hard to talk about rather than write it. My blog records a surprisingly high amount of visitor everyday. I want some privacy, every single post that i publish, the readers can still read it but they don't know me. I want strangers to read it, not my friend and not my family. Unlike now, it's too open! If you want to see the records, click HERE, HERE, HERE, HERE, HERE

» / -3:31 AM
Browser's Cookie

Haih, pening kepale betul. Kenape lah komputer ni suka sangat bergurau-senda dengan aku. Bajet nak tunjuk manja la tu. Kalau aku bukak Internet Explorer je, kekadang mesti stuck. Macam bodoh, lepas tu tak boleh nak tutup, entah hape penyakit si Internet Explorer tu pun entah la. Nasib baik ade Chrome dengan Opera, aku gune elok je dua minatang ni, tapi bila sampai si sekor ie ni, mesti terbantut, semangat yang baru tadi menggunung tinggi nak online turus terkulai layu di tasik madu.

Ini cerita lain pulak, dari petang tadi aku nak online myspace guna chrome, tapi bila sign in je dia suruh sign in balik, lepas tu aku sign in la balik, tapi lepas tu dia suruh sign in balik. Apekejadah pulak malaun ni. Lepas tu aku dah fed-up terus main game. Malam ni pulak aku nak sign in blogger guna chrome jugak, tetibe kejadah yang berlaku kat myspace tadi berulang kembali. Apekah makna semua ini!

Lepas siasatan lanjut dengan penuh doa dan solat hajat akhirnya keluar pop-up yang cakap browser's cookie aku kena block. Apekejadah browser's cookie tu pulak? Kalau cookie monster semua orang tau. So lepas di enable kan. Aku sign in balik. Tetibe tak boleh jugak. Haih, ini sudah bikin aku panas. Aku tempeleng jugak komputer ni. Tapi sekali lagi aku bermunajat dan try lagi sekali. Tetibe boleh pulak, ajaibnya! Kemudian aku sign in myspace pulak, eh boleh jugak!

» Tuesday, December 29, 2009 / -2:28 PM
According To You

According to you
I'm stupid,
I'm useless,
I can't do anything right.
According to you
I'm difficult,
hard to please,
forever changing my mind.

According to you
I'm boring,
I'm moody,
You can't take me any place.
According to you
I suck at telling jokes
cause I always give it away.

» / -1:20 AM
Maksu



Just for the record, my auntie Azura has engaged last saturday.
She is my maksu age i dunno lah, worked in a bank and also
being a part time student in ukm, or upm? entah la.
You rawk maksu, even sometimes not so rawk.
hahaha anyway, happy engagement day ;)

» / -12:27 AM
Shop More and More

Few days ago, i took my sister to go out shopping. Well as i've promised to her if she got 6A's and above i'll buy her anything she want so since she got great result in pmr, off we go to the mall. Since she likes forever 21 very much, we shop there. And for me myself, my sem 2 will start real soon so i do some shopping in the mall too. Haih, i dunno what happen to me, i shop everyweek and i spend hundreds of bucks for shopping, everyweek. And my cash running out so fast and i really need to cut out some slack and do something about it.

» Sunday, December 27, 2009 / -11:15 PM
PLKN 1st Anniversary Part 1

Warghhh, do you have any idea what day is today? It's sunday of course, but what is the date? haaaa, it's 27 december 2009. Well why is the date is so important to me? Some people might not understand but these date is the keramat date to me. Last year on the very same 27 December but 2008 i was sentenced to the most torturing place on earth! It's the PLKN camp! Haha, so it's the first anniversary from the date i flew to Kem PLKN Bumimas, Sibu Sarawak.

PLKN PART 1

But it wasn't so bad there. Masih menari-nari di ingatan saya pada hari tersebut saya dihantar ke Stadium Shah Alam pagi-pagi buta. Kemudian check-in dan jantung saya berdebar-debar nak mampus. Dalam pukul 8 kot kami naik bas, aku mula mencarik geng. Awal-awal kami sudah kena sound sebab bising dalam bas. Sampai KLIA dan naik flight ke Kuching, kemudian naik kapal terbang buruk yang guna enjin kipas ke airport Sibu. Kami ternganga besar-besaran melihat kekurangan di Sibu (kami orang KL, anak bandar moden hahaha) Pastu naik bas buruk ke Kem Bumimas

Saya terlebih dahulu menyiasat latarbelakang Kem Bumimas dan tidak terlalu terperanjat apabila mengetahui, kem kami dikelilingi bukit, yang merupakan perkuburan cina. hahaha babi dekat gila gila babeng. Paling best ketika kami sampai, kem tersebut tenggelam sebab banjir (masa tu memang musim banjir kat sibu) So seronok gila kan baru datang dah kena tempuh banjir? Saya turun saja bas, tetibe dah rasa nak balik haha! Kem kami ade dewan besar yang sangat tinggi so tak kena banjir, dan kami mendaftar di situ dari satu kaunter ke kaunter yang lain.

Tapi, blok asrama kami ala-ala chalet, dibina lebih tinggi dari permukaan tanah. So bila musim banjir blok kami tak kena air, bahkan nampak eksklusif seolah-olah terapung atas air dan memang dah macam resort peranginan! Petang tu saya pergi beratur nak ambil barang, ada pegawai yang muka garang gila, cuak aku tengok tapi ada jugak yang melawak-lawak time nak collect kasut dan stokin. Saya gelak je walaupun saya tak paham langsung lawak diorang. Tengah terhegeh-hegeh pikul barang banyak gila saya mintak tolong satu budak sarawak ni, pergh budak u la orang first yang saya tegur sejak masuk kem ni.

Kami mengesot-ngesot bawak barang banyak gila dan kami berjalan atas meja yang dah di susun sebab banjir kan. Saya terpusing-pusing cari dorm saya, dan nama dorm saya Durian Belanda. hahaha! Katil saya second last dari hujung sebelah pintu. Petang tu jugak tetibe terserempak dengan member satu sekolah. Gila bapak terkejut nampak mamat dua ekor ni, excited kot akhirnya dapat jumpa budak yang aku kenal kat tengah-tengah kekalutan, kekeliruan dan kesejukan. Sekurang-kurangnye ade jugak la member, dah la aku ada kat celah kubur cina kat sibu sarawak, takde sorang pun yang aku kenal pulak tu, haih.

Malam tu semua buat muka seposen dan senyum-senyum kambing, so kami pun mula nak berkenalan. Lepas tu ada perjumpaan pertama dalam dewan besar, then ada perjumpaan dengan kompeni. Kat PLKN semua orang ade kompeni masing-masing dan kompeni saya adalah Charlie yaw aw aw! Malam tu saya sangat keletihan, jadi baring saja terus tidur. Pada minggu-minggu pertama, aktiviti masih belum dimulakan, kebanyakkan ceramah dengan lembaga disiplin, komandar kem, pengenalan, peraturan dan ape kejadah semua.

Ok sampai sini saja cerita saya, Untuk PLKN ni saya ada banyak cerita nak ceritakan, sebab itu ada Part 1 dan lain lain part. Kalau anda tanak baca suka hati anda lah, sebab saya tulis ni untuk diri saya sendiri bukan untuk orang lain. Saya ingin mengimbas kembali pengalaman saya di PLKN, sementara ia masih segar di ingatan saya. Supaya 30 tahun akan datang saya boleh baca semula artikel saya ini dan saya pasti akan tersenyum pada hari itu. hahahaha.

» Friday, December 25, 2009 / -11:34 PM
Old School

OLD SCHOOL ROCKA!





So yesterday after taking my sister's pmr result, kami ke sekolah rendah adik saya yang satu lagi. Musim sekolah bakal bermula so pergi sekolah dia beli buku.
Fyi, sekolah rendah adik saya tu juga merupakan sekolah rendah saya
ketika saya kecik-kecik dahulu. haha.
It has been like a lifetime since my last visit to that school.
Sekolah rendah aku, paham tak! bukan sekolah menengah or kem plkn
so im a lil bit excited to return to the place where i used to be.

Well, the school has changed a lot.
I miss my childhood time!


» / -10:04 PM
PMR 2009

Well, i didn't want to talk much. But i want to congrates my sister
which her pmr result recently quiet good.
In fact, very good. haha. So congratulations!
Keep it up and may ur spm will be in flying colours as well. Cheers!

» Wednesday, December 23, 2009 / -1:23 PM
Gurauan Fuck


Gurauan Fuck


Haih, sungguh lah menyampah. Apa perasaan korang kalau orang selalu bergurau dengan korang? Mestilah suka kan? Aku pun suka bergurau. Tapi aku paling menyampah kalau orang bergurau dengan aku pada masa yang kurang sesuai. Kadang-kala kalau korang hang out dengan member mesti la tak bawak beg terutamanya lelaki macam aku, jadi barang-barang korang mesti la tumpang kat beg orang pompuan sebab diorang yang selalu bawak handbag semua.

Lepas tu suka sangat bergurau sampai semua benda boleh dibuat gurauan. Aku benci gila kalau aku tengah serius tapi orang lain gelak-gelak main-mainkan aku. Aku selalu tumpang barang kat beg orang lepas tu orang tu suka buat-buat macam aku tak penah bagi barang tu dekat dia. Kelakar sangat ke gurauan macam tu. Lagi-lagi kalau barang yang aku simpan kat dia tu bernilai ribuan ringgit macam kamera atau kunci kereta. Ini berkenaan soal integriti dan tanggungjawab. Kita dah bagi barang tumpang kat dia lepas tu boleh pulak dia berlakon macam barang tu dah hilang.

Lepas tu kita pun kelam-kabut mencari barang tu kononnya barang tu dah hilang, padahal barang tu ade dalam beg dia. Memang kelakar sangat ke buat guaruan macam tu? Bukan sekali dibuat tapi dah banyak kali. Aku tahu la niat nak bergurau tapi janganlah sampai gurauan ko tu ko sorang je yang ketawa tapi orang lain terasa. Jadi lepas ni kalau nak bergurau biarlah kena pada tempatnya. Kalau orang gelak ko pun gelak la tapi kalau orang serius tolonglah serius.



» Tuesday, December 22, 2009 / -11:47 AM
Genting Gath

Genting Gath

Yaw! 20 Disember 2009 hari ahad lepas aku dengan bebudak classmates lame aku ade gathering dekat Genting Highlands ! Niw gathering yang ke berapa entah sejak habis sekolah pada 2008. At first gath ni nyaris dibatalkan sebab beberapa belas orang je yang nak join, macam siyal gila diorang suka cancel last minit menyusahkan aku je. Tapi pegi mampos dengan mereka yang ta join sebab walau sikit orang kitorang tetap akan gegarkan genting tu. Jadi walaupun 13 orang yang join tapi gempak jugak haha.

Berkumpul kat KL Sentral, bapak lambat sampai sebab ktm dari klang lembab nak mampos, bas genting  kitorang bertolak pukul 10am dan kitorang lagi sepuluh minit bas nak blah kitorang baru sampai platform ktm, so berlari-lari la semua. 9 orang naik bas pertama dan 4 orang naik bas kedua iaitu pukul 11am. Dah sampai Station Skyway gila orang ramai, bayangkan kitorang yang 9 orang beratur sampai yang 4 orang naik pukul 11 tu dah sampai station skyway pun kitorang tak naik cable car lagi. Memang berjam, pastu yang 4 orang tu terus mencelah belakang kitorang tak payah nak beratur panjang yang sampai sejam lebih tu. haha

First ride mestilah buaian, kanak-kanak riang semuanya. Pastu masuk rumah hantu yang macam bodoh, kitorang terpinga-pinga apa yang hantunya. Pastu berlari-lari ade ride yang kitorang dah beratur tetibe closed, hujan sikit dah tutup patutnya hujan hujan la bukak baru la thrill! Then main kapal hayun-hayun. Haha bapak best kitorang split dua satu duduk hujung kiri satu duduk hujung kanan. Pastu berlawan-lawan time one of us ade kat puncak dan jerit-jerit sape paling havoc, ade group chinese ni pun join haha gila la diorang.

Then terus terjah roller-coster, baik punya. Nak lagi ekstrim naik plak space shot yang tinggi gaban tu. Cucut (bukan nama sebenar) seat sebelah aku sepanjang masa meraung-raung sebab diew takut gila, panggil emak semua haha! Time jatuh tu sumpah best, terapung dan sakit bontot hahahaha, ride ni tak ramai within us yang naik sebab diorang takut, afes (bukan nama sebenar) boleh plak lompat keluar barisan sebab takut nak naik haha!

Pastu main go-kart, first time kot aku main, tapi menunggu barisannye gila gila lama. Pastu pusing-pusing amek gambar la, Then dah petang, dekat pukul 5 time kitorang nak balik hujan turun. Sebab ride semua dah tutup kitorang pun g makan, dari pagi tak makan ni weh! Dah nak balik kitorang terkejut kot sebab skyway ramai gila orang, lagi sejam kitorang kena ada kat skyway bawah so terpaksa naik teksi hahaha

Dah sampai kat skyway bawah tetiba ade konduktor bas cakap bas ke kl sentral mungkin delay sebab semua bas dah tak berhenti kat skyway bawah tapi terus naik atas. Skyway dah stop sebab angin kencang. Gila bapak, yang tadi ramai-ramai kat skyway atas smua terkandas la. haha so kitorang naik bas yang ke bukit bintang bukan ke kl sentral. De tour lah pulak tapi best jugak, turun dari genting terus merayau bukit bintang, malam-malam pulak tu. hahaha

Bila nak balik kitorang naik monorel ke kl sentral dan naik ktm pula . Dalam ktm semua setakat sengih-sengih je, penat gila nak bercakap pun ala kadar je. Aku parking kereta dekat ktm klang so turun ktm terus balik rumah. Parents aku pun tade kat rumah sebab diorang hantar nenek aku balik kampung, tapi bila aku sampai rumah je rupanya parents aku pun baru sampai rumah, Kereta diorang masuk dalam porch dan kereta aku parking belakang kereta diorang. Haih best gila hari ni. Dah la musim hujan, sejuk kat genting ber double double. Memang best yaw, kepada korang yang tak join kitorang hari tu, tuuuut you!








» Monday, December 21, 2009 / -11:43 PM
Haji Mama & Abah

Syukur alhamdullilah, pada 18 disember 2009 mama dan abah telah selamat sampai ke Malaysia dari Tanah Suci. Pada hari tersebut keluarga Pak Andak dan Pak Ucu datang rumah saya sebelum tengahari dan siap-siapkan untuk makan-makan di rumah saya. Seronok melihat mereka buat persiapan bagaikan tuan rumah walaupun tuan rumah yang sebenar sedang dalam flight. Pukul 3 lebih kami bertolak ke KLIA dan terus menunggu di Arrival Hall, tetiba flight delay sejam lebih. Akhirnya bila nampak beberapa pak haji dan mak haji keluar dari arrival hall, semua orang serbu laluan utama arrival hall, ramai gila orang.

Pastu nampak parents saya dari jauh, kami terus jerit panggil mereka sambil lambai-lambai, haha. Agak tak matang, maklumlah dah lama tak berjumpa. Serius, parents saya nampak lain dan entahlah. Pastu peluk cium semualah. Parents saya terkejut melihat ramai relatives yang datang jemput diorang, ada family Pak Andak Pak Ucu Pak Anjang Pak Lang Mak Utih dan Tokwan plus family belah mak saya ada Opah Atuk Mak Su Cik Ja dan Pak Anjang so agak meriah nak manyambut kepulangan parents saya. Kemudian makan-makan di rumah saya.

Rasa sekejap ja since parents saya pergi sana pada 4 November lalu. Hari itu sudahlah birthday saya, haha. Masa hantar dekat Tabung Haji Kelana Jaya tunggu lama barulah parents saya boleh check in, pastu dengan hujannya. Masa dekat sana meriah gila, ade ke orang nak pergi haji diorang menjerit-jerit nama parents diorang sambil bersorak dan tepuk-tepuk tangan. haha, dah macam ada pesta bukan nak hantar orang pergi haji. haha! Ada satu hari tu kecoh pasal penstrukturan semula jadual penerbangan balik jemaah haji Malaysia, kemungkinan parents aku balik lebih lewat daripada 18 Disember. Tapi nasib baik parents saya pergi haji melalui swasta bukan tabung haji, so jadual tak lari. Paling best, semua flight yang parents saya naik dapat first class, haha kat Mekah pun sekarang dah moden bukan macam dulu lagi.

Apa apa pun syukur parents saya sihat selamat dan telahpun selesai menjalani ibadah wajib bagi umat islam iaitu haji.







» Thursday, December 17, 2009 / -10:10 PM
My Parents fly to Malaysia


My parents is coming back to malaysia!

omg omg omg
they'll reach malaysia tomorrow evening
and we'll pick them up at KLIA
it has been like six weeks
our parents left us here
and tomorrow we'll meet up again
and things will be back to normal
;)


» / -10:03 PM
Best Laptop

So your new laptop computer died in inside of a year.

"I'll never buy a computer from [insert manufacturer name here] again!"

"You fuck [insert you computer's brand here] bitch, go to hell"

"Babi pukimak punya [insert computer's brand here] "

ahahaha we've heard the protests time and time again.

Yeah, maybe you got a lemon, but no matter which brand you bought, you truly are not alone in this situation: An analysis of 30,000 new laptops from SquareTrade, which provides aftermarket warranty coverage for electronics products, has found that in the first three years of ownership, nearly a third of laptops (31 percent) will fail.

That's actually better than I would have expected based on my experience and observations on how people treat their equipment.

SquareTrade has more detailed information (the full PDF of the company's study is available here) on the research on its website. But here are some highlights about how, why, and which laptops fail:

> 20.4 percent of failures are due to hardware malfunctions. 10.6 percent are due to drops, spills, or other accidental damage.

> Netbooks have a roughly 20 percent higher failure rate due to hardware malfunctions than standard laptops. The more you pay for your laptop, the less likely it is to fail in general (maybe because you're more careful with it?).

> The most reliable companies? A shocker: Toshiba and Asus, both with below a 16 percent failure rate due to hardware malfunction. VAIO comes closer to be the best computer manufacturer.

> The least reliable brands? Acer, Gateway, and HP. HP's hardware malfunction rate, the worst in SquareTrade's analysis, is a whopping 25.6 percent.

None of the numbers are overly surprising. As SquareTrade notes, "the typical laptop endures more use and abuse than nearly any other consumer electronic device (with the possible exception of cell phones)," so failures are really inevitable.

Want to keep your notebook running for longer than a few years? Ensure your laptop is as drop-proofed as possible (use a padded bag or case, route cords so they won't be tripped on, lock children in another room), and protect it as best you can from heat and dust.

Graph indicates that HP Laptop is the worst thing to buy as it has the highest malfuntional rate while Sony Vaio and Apple laptop stood in a stable position.


Article partially adopted from a reliable source of yahoo tech, click below for originals
http://tech.yahoo.com/blogs/null/154921;_ylt=AqCw3pOMfOwKcwYcQWsrfsR0fNdF


» Wednesday, December 16, 2009 / -7:07 PM
Exam dah habis!


Dec 15th

Alhamdullilah syukur kepada Yang Esa, semalam saya baru sahaja habis paper last untuk final exam saya. Ini menandakan Semester Satu sudah tamat buat selama-lamanya. Yahoo! Gubye MT SC BI PI CT EMC UK . Keluar saja kampus saya terus ke kl sentral pastu bincang-bincang dengan member pasal gath kat genting.

Macam taik seyes aku bengang gila, bayangkan daripada 15 orang yang dah konfem gila gila na join tetiba sekor sekor hantar mesej 'sorry aqmal aku tak dapat join' ' aku tak jadi la sorry aw' 'aqmal sorry sangat sangat' kan macam cibaih! Padahal diorang yang request kat aku supaya buat gath, so aku buat then aku cadangkan kat genting. Semua setuju pastu ayat bapak berapi konon beriya na join. Tapi last last taik yang dibagi kat aku. Aku penat la nak menguruskan benda-benda yang macam bodoh ni.

Tapi aku tetap pegi, so aku pegi kl sentral aku beli sembilan tiket je. Sembilan orang tu je yang memang boleh harap, sebenarnya ade lagi yang na join tapi aku tetap beli sembilan sebab aku takut diorang last minit cancel gak, so nanti siapa yang rugi? aku la jugak sebab aku yang keluar beratus-ratus na bayar duit tiket tu dulu. Diorang bukan pikir pasal orang lain, na buat keputusan main sukati je, tak pikir perasaan orang lain.

Selepas itu saya terus ke Sunway Pyramid. Saya pergi shoping sorang-sorang. Ahaha, na enjoy sebab baru lepas exam! Dalam masa tiga jam dah beratus ratus saya habis, haha masuk Topshop Sub Esprit dan BodyShop. Lantak laa, bukan selalu.


Dec 16th

Hari ini, lepas mandi terus bawa makcik saya ke supermarket beli sayur buah ikan dan lain-lain. Lepas Zuhur saya ajak nenek saya Tokwan makcik saya Mak Utih dan Toksol bibik jalan-jalan putrajaya. Diorang kalau diajak berjalan nak saja. haha. So kitorang pusing-pusing putrajaya, Tengah laju dekat highway tetiba Tokwan tertekan suis tingkap so tingkap terbuka dengan sendiri, terus menjerit-jerit semua sebab terkejut. Aku dah gelak gila, Toksol kate diew ingatkan lori sebelah nak himpit kereta kitorang sebab Tokwan menjerit then diew pun menjerit sekali. ahahah

Otw na baik hujan giles yang amat, aku bawak macam kura-kura sebab tak nampak jalan langsung. Sepanjang jalan kalau terlanggar lubang ke hape mesti Tokwan melatah, hahaha kekadang lubang kecik pun mesti dia melatah, lepas tu kalau bibik bercerita memang tak boleh stop kadang-kadang cerita yang sama diulang sampai tiga kali. Tokwan gelak gila-gila dengar Toksol punya cerita sebab ceritanya beruang-ulang. hahaha. Pastu dah sampai rumah terus singgah pasar malam. Sasaran saya mestilah Ayam Percik! OK bye


» Sunday, December 13, 2009 / -10:19 PM
Bukit Bintang

Aku kembali beraksi! Memandangkan dah hujung tahun, banyak plan besar yang aku dah rancang. haha. Harap-harap sempurna semua sebelum Semester 2 start tahun depan. Sebenarnya aku tengah penat sangat sangat sangat ni. Sudah lah penat, ngantuk, lapar dan tak bermaya. Buku dah tersedia sebelah aku ni tapi nak menyelak payah sangat.


Semalam pagi-pagi aku dah keluar, pegi Aeon Bukit Tinggi. lunch dekat KR. Lepas tu pegi Bukit Bintang, nak masuk Lowyat cari modem broadband. Survey harga last-last beli juga yang rm240. Later aku terus sign up Maxis Broadband. haha. Aku ambil pakej Youth, aku kan muda lagi plus murah je sebulan . Kalau nak harap Streamyx kat rumah tu tak boleh na heret keluar rumah. Sekarang aku test speed diew setakat okey je la, nak kate excellent tak la, nak kate bad pun tak la. Yg penting connection hsdpa, 3G dah ketinggalan zaman. oh


Aku keluar dengan adik aku hari tu, kitorang parking kat Pavilion, bapak jauh kan, jalan na masuk Lowyat kene block macam siyal. Petang tu makan donut je, malam pula dinner dekat Station Kopitiam. Kitorang skew makan sane sebab makanan not bad but depends on ur mouth-taste lah. Yang paling penting, dinner's on me haha ranap wallet aku. Tapi nasib baik aku tengah loaded sekarang, hahaha!


Hari ini pula, kitorang ke Bukit Bintang lagi, hari-hari pegi sane dah naik menyampah pula. Aku dah beli laptop punya cool pad, funky fan dan etc,later kitorang ke Selayang ambil TokWan dan makcik aku di rumah abang sedara aku. Kemudian kami semua ke rumah nenek aku yang lagi satu pula iaitu Opah. Bukan main riuh kot apabila dua nenek aku ni bertemu. Seterusnya ke Shah Alam iaitu rumah pakcik aku. Ke hulu ke hilir aku sehari dua ni, drive kereta bapak aku dah rase macam orang dewasa pula. hahaha. Ok baik aku tido, semoga esok pagi aku boleh study!



» Saturday, December 5, 2009 / -11:58 PM
Exam Mode

Exam Mode


It's about time, to the final exam!
Next week, im going to have the finals and i have 5 subjects.
My brain is absolutely congested and badly hit by all the revision.
Thank god i am not lack of sleep (sepatutnya orang nak exam tak cukup tidur)
But even so, i've read 9 hours a day, everyday. and my mind was totally crackin
But i never feel that's enough, because there's way lot of things to read and
memorize before entering the exam hall. Haih, what could my result be.
Allah please help me. Ok, that's all for now.




» Thursday, December 3, 2009 / -1:31 AM
Los Premios

ENT CAP
entertainment capsule


Los Premios MTV 2009 is this year's hottest awards show para la música latina,
and for the first time ever, el evento has turned into a multi-city musical bash.
Este año Los Premios MTV was held en varias ciudades, from
South American hot spots Buenos Aires, Mexico City and Bogotá
to the star-studded metropolis of Los Angeles!
I never knew the latina music scene is this hot!
Among the performers are 50 Cent, Ashley Tisdale, Cobra Starship,
David Guetta & Kelly Rowland, Fall Out Boy, Nelly Furtado, Shakira,
The Veronicas and bunches of latino performers.







» Tuesday, December 1, 2009 / -2:00 AM
Pipe Burst



Today is quiet a busy day, first thing in the morning im already busy 'maintaining' the house. Later then i realize that an underground pipe in front of our house is broken, i can tell because the water can clearly be seen flowing out from the ground so i decided to make a report. I call the Syabas's Puspel and our conversation is much likely like this

Terima kasih kerana menghubungi talian Puspen , and then some music came out, later a machine response maaf, pegawai kami sedang sibuk, sila tekan 1 untuk menghantar pesanan suara, sila tekan 2 untuk terus menunggu, so i pressed 2. Few seconds later the same message came, maaf pegawai kami sedang sibuk sila tekan 1 untuk menghantar pesanan suara, sila tekan 2 untuk terus menunggu, so i pressed 2 again.

Later the same message came out again and i pressed 2 again and it went on and on and on. Until my finger is in pain because i press too many button 2, and i finally press 1 to record my complaint and send it to Puspel. Later a women from Puspel called back to confirm my complaint and i said yes yes please come quick. haha

About an hour later, the Syabases contractor come with a truck and bajak to korek-korek. They dig and dig until they found the problem. Then they dig and dig again and suddenly they hit the main pipeline and a blast of water come out. Everybody was like, woooo! The water blast about 15 foot high! Now the bigger problem happen. haha. Luckily they manage to keep the situation under control. Okey im not going to upload the pictures here but if you wish to check them out you can click HERE , HERE and HERE


▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐