click!
BLOG AQMAL
Hello, it's my blog!



BlogEntries
» Thursday, August 26, 2010 / -10:37 PM
Puasa & Hari

ini posting sebagai sambungan kepada posting yang tergantung selama ini. Haha
bapak makin pemalas aku na update blog =(
Pada 18 ogos 2010 yang lalu, kelas aku organise satu majlis berbuka pusasa beramai-ramai
bertempat kat Ani Sup Utara, di TTDI je. Aku dengan bebudak apartment yang aku
selalu lepak tu gerak pukul 7malam. Sampai sana ingatkan kitorang yang terlambat,
rupanya kitorang yang terawal. Hampeh, sorang pun tak datang lagi.
Kitorang da bwat reserve so terpaksa la baya bil 400 lebih tu untuk 26 pack punya orang.
Pastu kitorang tak cukup duit nak bayar! HAHA. Diorang sume bukan tawu na bayar
kat kitorang dulu. So kitrang share-share duit dulu sampaikan dalam dompet aku tinggal
2ringgit je, member aku punya dompet pun 4-5ringgit je tinggal. haha, bapak sedey.
Selesai makan, kitorang gerak Bukit Tinggi! Bosan asyik g Sunway je kan. Layan cerita
The Expendables. Haha bapak best kot cerita dia. Memula da kuciwa na tengok cerita
The Descent tapi tak klua lagi.

Baru-baru ini juga aku sudah memulakan eksplorasi beli-belah raya episod satu.
Haha, bapak letih, tapi best, Betullah kata orang kalau shopping puasa pun tak terasa.
Tapi akan ada episod dua dan seterusnya. Haha. Aritu aku g bazar kat shah alam.
Besar plak tempat dia, penat berjalan, rasa macam nak balik. Aku g dengan member
aku tapi diorang lembab, lambat sangat sampai. Tapi aku impian aku punah apabila
gagal bertemu dengan gerai ayam golek. Huhu aku nak ayam golek! Ada satu gerai ni kan
sumpah kelakar ada mamak ni jerit 'murtabak ayam murtabak daging' slang dia memang
gila babi la. Aku macam orang gila gelak sorang-sorang.

Oh, nak cerita juga, semester depan aku akan mula bekerja untuk training ataupun intern.
So aku pun macam menggila mencari tempat training, call company sana sini bertanya
tapi diorang tak ambik student training. Ada juga company yang call tak angkat lansung!
Tapi alhamdullilah, setakat ni aku da anta 5 resume ke beberapa company. Cuma tak sure
dapat ke tak. Haha. Hope dapat lah. Sebab memikirkan tempat training ni memang sangat
merunsingkan benak hati dan akal pemikiran aku yang separa waras ini. Ada berita baik,
esok hari jumaat sampai selasa depan aku tade kelas! Fuyooo rilek 5 hari kat rumah!

» Saturday, August 21, 2010 / -4:54 PM
Ramadhan Al Mubarak


Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Bersua kembali kita di episod kami ini. Mohon ampun minggu lalu tidak dapat posting kerana hal-hal yang semak dan menyemakkan. Baiklah, pertama-tama sekali aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan al Mubarak. Meskipun sudah hari puasa yang ke sepuluh kini. Wah sudah sepuluh hari berpuasa? Aku seolah-olah lemas dalam lautan yang luas, dalam dan banyak ikan jerung.  Aku tidak sedar masa disekeliling aku sudah pantas berlalu dan aku terkapai-kapai mencari sisa baki waktuku. Hiperbola sungguh.Ia menggambarkan hidup aku yang kini kusut-masai tak terurus, semak dan menyemakkan! Aku benci suasana seperti ini.

Kadangkala aku terfikir, kenapa hidup aku rasa seperti ini? Apakah ini suatu pembalasan atas dosa-dosa yang telah aku lakukan? Hanya Allah yang tahu. Aku rasa seperti tidak tenang, aku rasa seperti kehilangan sesuatu tetapi aku tak tahu apakah itu. Aku tercari-cari kehidupan aku sendiri. Aku sentiasa sibuk tapi kadangkala aku tak tahu apa bendakah yang aku selalu sibukkan itu. Aku banyak kerja, banyak benda yang hendak dibuat, banyak tanggungjawab, banyak benda untuk difikirkan. Banyak tugasan, banyak quiz, banyak tutor, banyak ujian. Sampaikan aku tiada masa untuk fikirkan tentang diri aku sendiri.

Adakah aku terlalu leka dengan hidup aku? Aku perlukan semangat baru, semangat untuk hidup. Aku akan cuba berubah, aku pernah menjadi lebih baik daripada sekarang ini. Jadi aku akan buktikan aku boleh, aku akan jadi yang terbaik. Dengan berkat dan rahmat bulan Ramadhan ini, aku akan cuba. Aku akan cari semula kepingan yang hilang dari diri aku ini. Ya Allah, berilah aku kekuatan.


» Tuesday, August 10, 2010 / -12:06 PM
Weekly Update

Yaw, ak agak sibuk kebelakangan niy. Sungguh ironi sbb bnyk blog y ak masuk pun semuanya bercerita ttg betapa sibuknya mereka. Minggu lepas merupakan masa kritikal aku sbb bnyk gila test! Pensyarah semua seolah-olah sudah dirasuk, bnyk buat test dan kuiz. Tak kurang juga pensyarah y sesuka hati batal kelas kemudian ganti pd hari lain. Tak best betol! Pastu ad buat presentation. Klaka betul. Semua agak terpana dgn gaya persembahan aku y pelik, dgn tangan y ligat berpusing smbil bercakap. Hahaha.

Ohh ni part y best, ari jumaat tu aku dengan member berkunjung ke KLCC untuk pegi ke Pc Fair. Jalan jem sana sini, nak parking pun susa, ramai orang kot. Memula smpi sana amek amek gamba dulu pastu baru masuk KL Convention Centre. Pastu ke Suria KLCC untuk makan makan. Perasaan aku time tu berbelah bahagi sebab aku macam nak beli satu speaker ni. Bunyi macam disko tp murah je kot! Akhirnya kitorang masuk balik dalam Pc Fair tu dan aku beli!

Banyak barang y dipamer dan dijual kat sane, tp harga nye tade la murah mane, cuma murah sikit je. Tp antara booth y paling ekstrim adalah booth bhgian broadband! Sumpah ramai gila staf dia beratur pnjg2 pastu sume y lalu situ akan disoal dan disambut dengan rakusnya. Daripada maxis, celcom digi umobile smpi streamyx. Diorang mcm besaing taw, lawak gile tgk gelagat diorang. Time tu team streamyx bersorak2 pastu team2 lain mcm jeles pastu jerit kat team streamyx 'tak meriah ponnnn' hahaha mcm childish plak.

Ni cite masa weekend plak! Ak pergi kursus website kat puchong! Tp kan, aku mengharapkan y lebih la dari y aku blaja sepanjang sabtu ahad tuw. Dia aja buat y senang je, aku na belaja buat y canggih punya, y guna script, coding, javascript, flash dan macam macam lagi. Huhu. Tp tapew la,, lain kali aku g join kursus y advance lagi. Aku g belaja pun just utk tambah pengetahuan j. Nnt aku na design website y sangat sangat canggih! Yeah

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com


▲ Back to top





BLOWMYSPEAKERSUP.
  ▐▐